Nöje Musik

James Blake: "Släpper nytt i natt"

James Blake. Arkivbild.
James Blake. Arkivbild.

Den brittiska producenten och artisten James Blake är tillbaka med ny musik. På torsdagskvällen avslöjade han att det nya studioalbumet "The colour in anything" släpps vid midnatt brittisk tid – alltså klockan ett natten till fredag i Sverige.

James Blake gästade BBC:s Radio 1 på torsdagskvällen. Efter att ha spelat en ny låt och småpratat lite med programledaren Annie Mac släppte han helt sonika nyheten:

– Jag ska kanske nämna att plattan kommer ut om några timmar, sade Blake mitt i en intervju med BBC Radio 1 på torsdagskvällen.

Skivan består av sjutton låtar och är inspelad dels i England, dels i USA. Han har samarbetat med stjärnproducenten Rick Rubin och på låten "I need a forest fire" hörs sångaren Justin Vernon från Bon Iver.

Blake har också nyligen samarbetat med ingen mindre än Beyoncé. På hennes nya "Lemonade" har han varit med och skrivit den inledande låten "Pray you can catch me" samt skrivit, producerat och sjungit på "Forward", tillsammans med Beyoncé.

– Hon är precis så underbar som person som jag hoppades att hon skulle vara, det var en ära att arbeta med henne, sade Blake till radion.

"The colour in anything" följer upp det hyllade albumet "Overgrown" från 2013, som bland annat tilldelades det prestigefulla brittiska Mercurypriset. Hans första, självbetitlade skiva, kom 2011.

Björn Larsson Rosval/TT
James Blake. Arkivbild.