Sport Sport-topp

James i tårar efter Clevelands seger

Clevelands LeBron James med NBA-pokalen.
Clevelands LeBron James med NBA-pokalen.

LeBron James hade ett enda mål när han flyttade tillbaka till Cleveland – att vinna en NBA-titel.Nu är uppdraget slutfört.– Jag gav allt jag hade, säger basketstjärnan sedan Golden State besegrats i avgörande matchen.

Den sjunde och helt avgörande matchen slutade 93–89 till Cleveland. Det var stadens första lagsporttitel sedan Browns blev mästare i amerikansk fotboll 1964. Och Cleveland blev det allra första NBA-laget att vända ett 1–3-underläge i finalserien.

– Alla räknade ut oss. Det var då som vi kämpade som mest, när ingen räknade med oss, säger han tårögd efter matchen.

"Blod svett och tårar"

James storspelade i den avgörande matchen som spelades på fjolårsmästarnas hemmaplan, i Oakland, och satte 27 poäng. Han valdes också till finalseriens mest värdefulle spelare.

31-åringen spelade i Cleveland mellan 2003 och 2010. Under sina fyra år i Miami var han med och tog två NBA-titlar, 2012 och 2013.

– Mitt mål när jag kom tillbaka till Cleveland var att ge staden en titel. Jag gav allt jag hade, jag gav blod, svett och tårar, säger James.

– Jag visste att jag kunde göra det. Jag visste vad jag hade lärt mig när jag var iväg några år och jag visste att jag hade vad som krävs för att hjälpa Cleveland till något de aldrig tidigare upplevt.

Curry besviken

Golden State var regerande mästare och kunde blicka tillbaka på en säsong då man blev historisk genom att vinna 73 av 82 matcher i grundserien. Oaklandlaget startade också finalserien i stor stil och gick till en 3–1-ledning i matcher.

Sedan rasade allt och det blev tre raka förluster – för första gången sedan 2013 som man förlorade tre matcher i följd.

– Det här är inget lätt piller att svälja, säger Golden State-stjärnan Stephen Curry besviket.

Marcio Jose Sanchez/AP/TT
LeBron James gjorde 27 poäng i segermatchen mot Golden State.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset