Sport

Jepson tillbaka på vinnarspåret

Stig H Johansson. Arkivbild.
Stig H Johansson. Arkivbild.

Carl Johan Jepson hade ett fantastiskt 2015 med 124 segrar och över åtta miljoner kronor i prispengar. När V75 avgjordes på Solvalla tog Jepson två segrar med Counterfeightr och Quantum Satis.– En efterlängtad dubbel, sade han.

Inför fjolåret satsade Carl Johan Jepson, 38, på sin löpkörning. Han fick chansen som kusk av flera stora tränare och han tog den.

Värmlänningen höjde segerantalet från 34 till 124 vinster. Inkörda pengar från 1,8 miljoner kronor till åtta miljoner kronor.

– Det gick otroligt bra hela förra året och man blev kanske lite bortskämd eftersom jag tycker att det börjat lite trögt i år. Men får hoppas att det vänder nu och det här var en skön och efterlängtad dubbel. Både Counterfeightr och Quantum Satis var två starka hästar i fin form, sade Jepson.

Bra start

Stig H Johansson har inte lika stora framgångar som tidigare. Men hans träningsstall håller fortfarande hög klass och har fått en kanonstart på 2016.

På söndagen blev det två segrar på V75.

Natalie de Vie tog femte segern i sjätte starten efter ledning från start till mål. Johnny Takter var imponerad av det fyraåriga stoet.

– En väldigt fin häst som mest sprang på halvfart. Efter första varvet tyckte hon det var klart men 800 meter från mål kom det upp en häst utvändigt och då tog hon i igen, sade Takter.

Perfekt körning

Stall Johansson har vunnit tio lopp på drygt 40 starter i år. I prispengar när man sig en miljon kronor.

– Det har börjat jättebra. Vi har gjort lite förändringar men det är inget jag vill berätta om här och nu. Det spar jag till senare, sade en nöjd Stig H Johansson.

– Jag hade inte samma förtroende för Natalie de Vie som spelarna. Hon är nämligen väldigt slö och bekväm hemma i träningen, men hon blir en helt annan häst i tävling. Jag har knappt varit med om liknande förändring.

Johnny Takter vann även med Neon Face efter en perfekt körning. Snabb start till spets, släppte till Star di Poggio för att sedan sprinta ifrån över upploppet.