Nyheter Sverige

Jimmie Åkessons svärmor ”kan inte jobba” – tar ut fullt arvode

Margareta Larsson, före detta riksdagsledamot för SD, lyfter lön och förmåner som politisk vilde – men har skippat riksdagsarbetet. Arkivbild.
Margareta Larsson, före detta riksdagsledamot för SD, lyfter lön och förmåner som politisk vilde – men har skippat riksdagsarbetet. Arkivbild.

Riksdagsledamoten Margareta Larsson lämnade Sverigedemokraterna i september och blev politisk vilde. Hon deltar inte i riksdagsarbetet, men tar ändå ut fullt arvode på 62 400 kronor i månaden. Samtidigt driver hon en massagesalong.

Förutom månadslönen får hon av riksdagen ett årskort på SJ som ger gratis resor i första klass, rapporterar Aftonbladet.

– Jag tog en time-out för att komma ikapp med mitt liv, det är den fasen jag är i nu, säger hon till tidningen.

Margareta Larsson, som också är Jimmie Åkessons svärmor, hoppade av efter en infekterad strid med partiledningen. Hon tänker förlänga sin "time-out", men försvarar inte sitt val.

Men varför gör du det då?

– Därför att jag kan göra det. Jag tar den möjligheten som finns, säger hon till Aftonbladet som också kan berätta att Margareta Larsson driver en massagesalong i Tyresö, söder om Stockholm, medan hon kvitterar ut pengar från riksdagen.

– Det är moraliskt förkastligt, jag håller med om det. Jag förstår att människor är upprörda. Men jag har valt att göra det så, säger hon

Sidoverksamheten i Tyresö har hon anmält till riksdagen.

Näst mest frånvaro vid riksdagens voteringar har Nina Kain (SD). Enligt gruppledaren Mattias Karlsson handlar det om "ohälsa med koppling till personliga trauman" i båda fallen.