Sport Nyheter Sverige

Jimmy blev paltätarkung – igen

Jimmy Nilsson, 33, vann Piteås paltätartävling – för tredje året i rad. Han åt tio "pitepalt" på tio minuter.
Jimmy Nilsson, 33, vann Piteås paltätartävling – för tredje året i rad. Han åt tio "pitepalt" på tio minuter.

Paltkungen står obesegrad.Jimmy Nilsson, 33, har vunnit Piteås paltätartävling – för tredje året i rad.– Jag åt tio stycken på tio minuter. Jag mådde inte precis som en kung efteråt, säger han.

När TT når Piteåbon Jimmy Nilsson på telefon på onsdagskvällen firar han sin storslagna paltseger med sina vänner. Stämningen är i topp.

– Det känns väldigt bra. Någonting har man i alla fall lyckats med i livet. Nu firar vi med några grogg, säger han.

Jimmy tävlade mot fem andra personer på gatufestivalen Piteå dansar och ler, och åt tio "pitepalt med fläsk" på tio minuter, skriver Piteå-Tidningen.

– De vägde ungefär 250 gram och var ungefär lika stora som en liten knytnäve.

Sylt och smör

TT: Hur går tävlingen till?

– Alla tävlanden sitter vid ett bord och får en tallrik med pitepalt, sylt och smör. När startskottet går hugger man in i palten och börjar käka. Sen fortsätter man lite till och de sista minutrarna då är det ren och skär vilja.

TT: Måste tävlanden äta av smöret och sylten?

– Nej, men om man ska äta så pass många måste man ha någonting som smörjer och gör så att palten går lättare ner i magen. Annars täpper de igen i strupen.

"Ingen liten kille"

Det var för tre år sedan Jimmy Nilsson gjorde sin debut efter att ha blivit tillfrågad att delta i tävlingen.

– Jag är ju ingen liten kille. Så när jag fick frågan om jag inte var sugen så sade jag "Joho, visst kan jag vara det". Sen var jag tvungen att försvara titeln i fjol och i år.

TT: Har du någon särskild teknik för att vinna?

– Det gäller att äta fort, men inte för fort. Man ska ha ett jämnt tempo och skölja ned med lite mjölk för att få ned palten.

Jimmy Nilsson
Jimmy tävlade mot fem andra personer på gatufestivalen Piteå dansar och ler, och åt tio "pitepalt med fläsk" på tio minuter.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset