Sport Sport-topp

Johanna Larsson utslagen i Wimbledon

Johanna Larsson förlorade i Wimbledon. Arkivbild.
Johanna Larsson förlorade i Wimbledon. Arkivbild.

Wimbledon och Johanna Larsson är ingen bra kombination. Larsson gör i år sin sjätte start i huvudturneringen på det klassiska grand slam-gräset, men får fortsätta vänta på sin första seger.

Den här gången var det Jekaterina Makarova som blev för svår i den första omgången. Makarova körde över Larsson i första set, innan svenskan reste sig och vann det andra. I skiljeset var det sedan inget snack om saken och ryskan vann matchen med 6–1, 4–6, 6–1 på bara en timme och 18 minuter.

En helt annan Wimbledon-historia har Venus Williams. Amerikanskan, som har vunnit hela turneringen fem gånger, var förpassad till oglamorösa bana 18 när hon mötte grekiska kvalspelaren Maria Sakkari på torsdagseftermiddagen. Williams, seedad åtta, fick slita i nästan två och en halv timme innan biljetten till tredje omgången var säkrad. 7–5, 4–6, 6–3 var setsiffrorna som tog Williams vidare.

Grusmästare utslagen…

Williams är med sina 36 år äldst av samtliga spelare i damturneringen och har inte vunnit Wimbledon sedan 2008. I nästa match ställs hon emot 19-åriga ryskan Darja Kasatkina, som i andra omgången besegrade Lara Arruabarrena, Spanien, med 7–6, 6–3.

I damsingeln kom också torsdagens stor skräll när andraseedade spanjorskan Garbiñe Muguruza, som grand slam-vann på gruset i Franska mästerskapen i juni, slogs ut av oseedade Jana Cepelova från Slovakien. Cepelova – 124:a på världsrankningen – vann i raka set, 6–3, 6–2, och är framme i den tredje omgången.

Hemmahoppet vidare

2013 års mästare Andy Murray hade inga problem att ta sig vidare till herrsingelns tredje omgång. Den 29-årige skotten, som är andraseedad i årets turnering, vann i tre raka set, 6–3, 6–2, 6–1, mot oseedade Lu Yen-Hsun från Taiwan.

I tredje omgången ställs världstvåan Murray mot 67-rankade John Millman från Australien.