Sport Sport-topp

Johanna Larsson utslagen

Johanna Larsson. Arkivbild.
Johanna Larsson. Arkivbild.

Johanna Larsson hade chansen att tangera sitt personbästa i en grand slam-turnering – att nå tredje omgången. Men Tsevetana Pironkova satte stopp för svenskans vidare framfart i Franska mästerskapen.

Den 102-rankade bulgariskan vann i två stenhårda set med 7–5, 7–6 efter 8–6 i tiebreak i det andra setet. Matchen avgjorde Pironkova med en nätrullare.

– Det är en match där jag hade bra chans att vinna men fick aldrig riktigt det grepp jag behövde. Det låter tjatigt att säga att det är små marginaler men det är fasiken så. Jag hade behövt driva på än mer än jag gjorde, kanske ta fler risker emellanåt för att pressa än hårdare. Tyvärr gick det inte min väg, säger Johanna Larsson på tennisförbundets hemsida.

Franska mästerskapen är sista chansen att påverka sin ranking till årets olympiska spel i Rio. Larssons seger i första omgången stärkte svenskans möjligheter att klara de internationella kriterierna. Sverige olympiska kommitté beslutar om uttagning.

– Det är ett plåster på såren. Jag behöver bara klara den internationella "cutten" så får jag åka till Rio. Och det borde jag verkligen göra nu. Jag skulle bli väldigt förvånad annars, säger Johanna Larsson till Expressen.

Johanna Larsson får rikta in sig på dubbelspelet, där hon bildar par med nederländskan Kiki Bertens. I första omgången väntar regerande mästarna Bethanie Mattek-Sands, USA, och Lucie Safarova, Tjeckien.