Sport Fotboll Sport-topp

Johansson börjar om i FCK

Erik Johansson. Arkivbild.
Erik Johansson. Arkivbild.

Fast i frysboxen i Gent.Då kom FC Köpenhamn, lyfte på locket och plockade till sig landslagsförsvararen Erik Johansson.Nu lär han hinna tina upp i god tid till EM-slutspelet i sommar.

Johansson lämnade Malmö FF i somras, några månader efter tävlingsdebuten i landslaget i EM-kvalet mot Moldavien i Chisinau i mars. Ett halvår senare tar han ett steg tillbaka i förhoppning om att ta två framåt och inte minst för att behålla sin landslagsplats och vara ett av 23 namn i förbundskaptenen Erik Hamréns EM-trupp.

Tiden hos de regerande belgiska mästarna Gent blev inte alls som Johansson eller klubben tänkt sig. Skador gjorde inte tillvaron lättare. I den skarpa konkurrensen om en mittbacksplats slog han sig aldrig riktigt in i startelvan.

"Dessvärre blev jag skadad och laget klarade sig bra utan mig. Därför valde tränaren bort mig", säger Johansson, 27, till FC Köpenhamns hemsida.

Samma dag som förre djurgårdaren Daniel Amartey såldes till Leicester gjorde FCK, Gent och Johansson upp övergången.

"FC Köpenhamn är Skandinaviens största klubb, och det ska bli roligt att hjälpa klubben att vinna titlar och komma tillbaka på den europeiska scenen", säger Johansson.

Efter vinteruppehållet återstartar danska ligan i slutet av februari. Den 28 möter FCK Esbjerg hemma på Parken. FCK leder ligan, en poäng före Ålborg. Innan dess träningsspelar FCK mot både Malmö FF och AIK i Dubai 5 och 10 februari.

Erik Johanssons kontrakt gäller fram till sommaren 2020.