Sport Sport-topp

Johansson bakom Washingtons seger

Washington Capitals firar Jay Beagles mål.
Washington Capitals firar Jay Beagles mål.

Favorittippade Washington vann den första åttondelsfinalen i NHL-slutspelet över Philadelphia med 2–0.Marcus Johansson passade fram till båda målen.– Jäkligt skönt att vi kunde vinna, säger han till Expressen.

Matchens första mål kom i andra periodens sextonde minut, i power play, då svenskarna Marcus Johansson och Nicklas Bäckström passade fram till John Carlsson vars slagskott trixade sig in bakom Steve Mason i målet.

Johansson höll sig framme även vid det andra målet och passade till Jay Beagle som satte pucken i mål när drygt tre minuter återstod av matchen.

– Jag tyckte att vi spelade stabilt hela matchen. Det blev väl ungefär som man förväntat sig, tufft och tajt, säger Johansson.

– Jäkligt skönt att vi kunde vinna i kväll, det är alltid viktigt att få en bra start i slutspelet.

Boxplayspelet nyckeln

Trots att Philadelphia spelade i power play tre gånger, och hade många målchanser, i första perioden blev den mållös.

– Nyckeln var att vi klarade de numerära underlägena i första perioden. Om de hade gjort mål där hade det blivit en helt annan match. Men vi höll ihop och vi började spela bättre fem mot fem. Det är så vi måste göra det i den här serien, säger Nicklas Bäckström till nhl.com.

Washingtons målvakt Braden Holtby, som spelade sin tredje slutspelsmatch, höll nollan med 19 räddningar matchen igenom, varav 11 i den första perioden.

– Man bara fokuserar på att stoppa nästa puck. Det är en inställning jag har och förhoppningsvis kan jag fortsätta utveckla den, säger han till nhl.com.

Couturier axelskadad

Philadelphias center Sean Couturier blev tacklad så hårt av Alexander Ovetjkin att han fick lämna isen axelskadad. Han kan inte spela mer i slutspelet.

Lagen möts nästa gång på lördag, även då i Washington.