Sport

Johansson imponerar – klar för final

Jennie Johansson vann sin semifinal på 50 meter bröstsim i EM.
Jennie Johansson vann sin semifinal på 50 meter bröstsim i EM.

Jennie Johanssons blixtvisit på sim-EM i London är på väg att sluta i succé.Den nedtränade regerande världsmästaren vann semifinalen på 50 meter bröstsim.– Det känns faktiskt ganska bra, säger hon

Jennie Johansson, som kom till London och EM först i torsdags, vann lördagsmorgonens försök på 50 meter bröstsim enkelt.

I semifinalen senare under eftermiddagen gick det sedan precis lika bra.

Johansson simmade i mål på 30,74 – hundradelen snabbare än i försöket – och var med den tiden bäst av alla. Något som överraskade henne själv, eftersom hon är inne i en tung träningsperiod inför OS i Rio.

– I onsdags körde jag på 31,8 på träning. Då tänkte jag "ska jag stanna hemma kanske". Man ser hur mycket det betyder att faktiskt komma hit, säger hon.

Johansson, som inte ville kommentera det faktum att Internationella simförbundet hävt den ryska konkurrenten Julia Jefimovas dopningsavstängning, vågar dock inte drömma om en EM-medalj än.

– I en final vill man alltid få till det lite bättre. Jag vill göra ett till bra lopp, så får vi se vad det räcker till. Jag har intalat mig själv att inte kolla för mycket på resultat.

Klar för söndagens final är även 17-åriga Sophie Hansson. Hennes 30,95 var femte bästa tid totalt, och dessutom nytt personligt rekord.

– Det känns bra. Jag är jättenöjd, jag har ju aldrig simmat så här snabbt, säger Hansson.