Sport

Johansson: "Jag hade ingenting"

Elin Johansson förlorade överraskande mot Nigora Tursunkulova från Uzbekistan i första omgången i 67-kilosklassen i taekwondo.
Elin Johansson förlorade överraskande mot Nigora Tursunkulova från Uzbekistan i första omgången i 67-kilosklassen i taekwondo.

I London gick hon till kvartsfinal i taekwondo.I Rio var Elin Johansson finalseedad. Men det tog slut direkt.– Det finns inga ord, säger en otröstlig Johansson.

Matchen i 67 kilo mot den blott 17-åriga uzbekiskan Nigora Tursunkulova blev inte alls som Elin Johansson planerat.

När OS-frossan slog till blev hon passiv och tom i huvudet.

– Jag var långt ifrån maxkapacitet i dag och det stör mig otroligt mycket när jag lagt ner hela mitt liv för att få det att stämma just den här dagen, säger Johansson med gråten i halsen.

Den 26-åriga Skellefteåspelaren kom dock tillbaka från underläge och kvitterade till 2–2. Men i förlängningsperioden åkte hon på en spark som hon inte ens kände.

– Nä, men man ser ju på tavlan att det är en träff och då får jag ju bara jaga på slutet och det är ingen kraft i benen. Det fanns ingenting som skulle kunna ge poäng.

Slarviga poäng

Tursunkulova gick fram till 2–0 i första perioden och Johansson hade svårt att komma åt sin långa motståndare.

– Hon var stark och tung i kroppen och det tog jättemycket energi, särskilt när jag släpper iväg två slarviga poäng i början, säger hon.

– Första poängen var inte jättestressande känner jag. Sedan hittade jag inga luckor, det var helt blankt i taktikbanken. Det var helt slut på idéer och när kroppen inte orkar så funkar inte hjärnan heller.

Rätt känsla

Elin Johansson var efter några fina turneringar andraseedad i OS. Men hon har ett brons från Europeiska spelen för ett år sedan som främsta merit och har aldrig nått en mästerskapsfinal och den drömmen sprack även i Rio.

– Jag kände mig ganska lugn. Det har känts jättebra de här sista dagarna och sista månaderna när man kollar på träning och känslan i morse var helt rätt. Nä, det finns inga ord.

– Det hjälps inte. Man ska ha rätt dag och rätt flyt och rätt känsla. Men jag blev bara... tung i kroppen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset