Sport

Johansson lägger i lättare växel

Emma Johansson på väg mot OS-silvret.
Emma Johansson på väg mot OS-silvret.

Den sista stora satsningen belönades med ett OS-silver.Medaljen ändrar inte på Emma Johansson planer att trappa ned efter den här säsongen.

Emma Johanssons tränare och make Martin Vestby såg både lättad, glad och rörd ut i målfållan efter silverloppet.

– I dag tror jag det var mycket huvudet som gjorde att hon tog medalj. Det är det som imponerar på mig mest, att hon är så tuff i huvudet, säger han.

Men även Vestby kände lite oro då Emma Johansson visade tendenser att släppa i den åtta kilometer långa backen mot slutet av 14-milsbanan.

– Men backen är så pass lång och kör man på sig för mycket mjölksyra är det bättre att släppa lite. Med sin tjurighet orkade hon ta sig tillbaka.

Emma Johansson har kvar EM (om ny ort hittas efter terrordrabbade Nice som hoppat av) och VM. Sedan börjar nedtrappningen.

– Hon ska inte köra några stora lopp nästa år, utan ägna sig mer åt sitt stall i Holland. Hon har kontrakt ett år till men kommer att tävla betydligt mindre och inte i lika stora sammanhang, säger Vestby.

Men först väntar lite semester på annat i Brasilien. Sedan återvänder Emma Johansson och maken till Rio de Janeiro.

– Det är hennes tredje OS och hon har aldrig varit med på invigningen eller avslutningen, så den vill hon vara med på, säger Vestby.

– Och jag hoppas det går att smuggla in lite pilsner i OS-byn i kväll. Det är några i teamet som förtjänar en öl.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset