Nöje TV

Johansson lämnade utan nattduell

Basketspelaren Kicki Johansson lämnade veckans "Mästarnas Mästare". Arkivbild.
Basketspelaren Kicki Johansson lämnade veckans "Mästarnas Mästare". Arkivbild.

En smärtsam skada satte stopp – basketstjärnan Kicki Johansson lämnade "Mästarnas Mästare" utan att gå upp i nattduell. – Ni som är friska är mer värda att få vara kvar och köra, sade hon i programmet.

Temat var fysik och de tuffa grenarna slet hårt på deltagarna i SVT:s "Mästarnas Mästare". Efter förra veckans inledande program med den nya gruppen av forna mästare var det på söndagen dags för den första att lämna huset och tävlingen.

Men utslagningen skedde inte genom en sedvanlig nattduell – i stället för att välja ut en motståndare packade tabelljumbon Kicki Johansson sina väskor och lämnade självmant, efter en skada i den andra grenen.

– Jag känner att jag inte kommer att kunna fortsätta det här och då finns det ingen anledning att utmana någon. Det känns väldigt bra om än lite sorgligt. Jag får ju tänka på att jag ska leva några år till och vill helst inte vara helskadad då, sade hon när beslutet var taget.

Muskelbristning i låret

Det var när de tävlande skulle göra upp på Flaggfältet, där de skulle springa snabbast till utplacerade flaggor, som Johansson föll och ådrog sig en muskelbristning i baksidan av låret.

– Jag drog hela muskeln. Det känns som att hela låret gick av. Fan, gamla kärringar ska ju inte hålla på med sådant här, sade en gråtande Johansson, som fick hjälp av sjukvårdare och de andra deltagarna.

– Man känner att det är smärta och enorm besvikelse, vi är alla rätt så hårda tävlingsmänniskor som är här och vill göra vårt bästa. Tävlingsdjävulen lämnar aldrig, sade enduroföraren Anders Eriksson, som med veckans poäng hopräknad vann immuniteten.

Ville ändå tävla

Trots att hon efter skadan tvingades gå på kryckor ville Kicki Johansson ändå ställa upp i den tredje grenen, att sitta längst tid i 90 graders vinkel, men valde till slut att avstå.

Skidkytten Björn Ferry, som i veckans tabell slutade på en tredje plats efter Eriksson och fotbollsspelaren Kennet Andersson, sade i programmet att han kommer att sakna Kicki Johansson.

– Hon har tagit stor plats på ett positivt sätt. Kicki tillförde mycket till helheten, så det kommer att märkas att hon åker hem, sade Ferry.

I nästa veckas program står nya tävlingar som handlar och fokusering och strategi på schemat.

Jonas Ekströmer/TT
I den andra gruppen i "Mästarnas mästare" tävlar Kennet Andersson, Heidi Andersson, Anders Eriksson, Inez Karlsson, Kicki Johansson, och Björn Ferry. Arkivbild.
Jonas Ekströmer/TT
Enduroföraren Anders Eriksson tog hem veckans immunitet – men behövde aldrig utnyttja den. Arkivbild.