Metro Sport Fotbolls-EM 2016 Sport Fotbolls-EM i Frankrike

Johansson startar mot Wales

Erik Johansson startar träningslandskampen mot Wales.
Erik Johansson startar träningslandskampen mot Wales.

Erik Hamrén tittar bakåt när han försöker forma framtiden.

Tio av elva spelare som startar mot Wales började den avgörande playoff-matchen mot Danmark i november.

– Men det är några positioner som fortfarande är öppna, säger förbundskaptenen.

Startelvan till söndagens genrep på Friends var ingen större hemlighet. Under lördagens presskonferens var Erik Hamrén snabb med att presentera de elva spelare som får chansen från start.

Minus Pierre Bengtsson, som inte är med i EM-truppen, är laget identiskt med det som klarade EM-platsen i Köpenhamn i höstas.

Många får speltid

– Tanken har varit att så många som möjligt ska få matchtid innan vi åker i väg. Det kan inte bli så med målvakterna men min förhoppning är att många ska få några minuter i benen, så det kommer att bli en del byten, säger förbundskaptenen.

Då Hamrén vill ge flera spelare speltid innan EM-äventyret i Frankrike får Erik Johansson bilda mittbackspar med Andreas Granqvist.

– För det första vill jag se Erik. Han fick inga matcher i mars då han blev sjuk, säger Hamrén och konstaterar att kampen om speltid i EM mellan Victor Nilsson Lindelöf och Johansson är hård.

– Victor tog chansen när Erik var sjuk. Det är tufft mellan dem, och det ska bli kul att se kampen mellan dem.

Besked att få

Hamrén söker några andra besked:

+ Hur är Martin Olssons matchform med bara en dryg vecka kvar till mötet med Irland? Han har bara tränat sporadiskt med laget i Båstad.

Och om beskedet är negativt – vågar Hamrén låta Ludwig Augustinsson göra mästerskapsdebut utan en enda minut i en tävlingsmatch? Augustinsson kan räkna med att få minst en halvtimma mot Wales.

+ Vem ska inleda bredvid Kim Källström på centrala mittfältet i Paris. Hamréns val med Oscar Lewicki mot Wales betyder inte nödvändigtvis att det blir så mot Irland den 13 maj. Albin Ekdal går en kamp mot klockan och Oscar Hiljemark finns till hands, liksom Pontus Wernbloom.

+ Emil Forsberg spelar på den ena mittfältskanten, men vem tar den andra? Sebastian Larsson eller Jimmy Durmaz? En stark insats mot Wales och Larsson lär behålla sin plats.

+ Framåt? Marcus Berg tycks vara det givna valet som anfallare i par med Zlatan Ibrahimovic.

Sveriges startelva:

1 Andreas Isaksson – 2 Mikael Lustig, 3 Erik Johansson, 4 Andreas Granqvist, 5 Martin Olsson – 7 Sebastian Larsson, 18 Oscar Lewicki, 9 Kim Källström, 6 Emil Forsberg – 10 Zlatan Ibrahimovic, 11 Marcus Berg.

Matchen mot Wales börjar klockan 16.00 på Friends Arena i Solna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset