Nöje Musik Metro Music

Jonas Blue intar Summerburst

Den brittiska dj:n och producenten Jonas Blue gör sin första spelning i Sverige på Summerburst på lördag. Pressbild.
Den brittiska dj:n och producenten Jonas Blue gör sin första spelning i Sverige på Summerburst på lördag. Pressbild.

Med sin tolkning av Tracy Chapmans "Fast car" har han tagit sig in på topplistor världen över. Nu kommer den brittiske producenten och dj:n Jonas Blue till Sverige för en spelning på Summerburst.

För ett år sedan var han "en vanlig producent som skrev låtar i studion". Men sedan "Fast car", där också sångerskan Dakota hörs, har hans karriär inte varit sig lik.

Låten släpptes i december i fjol och Blue minns att det var på en nyårsfest som han först insåg hur bra det gick för hans låt.

– Det var första gången jag förstod att den skulle kunna bli riktigt stor, globalt, minns han.

Månaderna som följde beskriver han som "galna".

– Allt har ändrats sedan dess. Förut skrev jag låtar och hade inte någon direkt plan. Nu finns det förväntningar att leva upp till och fans som hela tiden vill ha ny musik. Allt har förändrats och jag är väldigt tacksam för det.

Unik show

Han hoppas att Summerburst ska bjuda på en storslagen fest och lovar att leverera en unik show. Han ser fram emot att ta in atmosfären och se de dj:s som spelar före och efter honom.

– Jag gillar inte att bara dyka upp till en spelning utan att ha värmt upp, jag tycker om att känna mig som en del av det redan innan jag går på, säger han.

"Som en dröm"

Summerburst-publiken kommer bland annat få höra den nya singeln "Perfect strangers" och Blues version av "Fast car".

Champans låt har följt Blue sedan han var liten, då det var en av hans mammas favoritlåtar.

– Sedan jag blev dj och producent har jag alltid velat att den ska vara en del av mitt set, men jag kunde inte spela originalet eftersom den är för långsam.

Han har aldrig varit i Sverige tidigare men ser fram emot besöket.

– Min bild av Sverige är ... vackra kvinnor och en härlig kultur. Jag har kompisar som bor i Sverige och vet att det är en väldigt vacker plats. Att få dj:a där kommer att vara som en dröm, jag ser verkligen fram emot det.

TT
Jonas Blue slog igenom med sin tolkning av Tracy Chapmans "Fast car". Med nya singeln "Perfect strangers" i bagaget intar han Summerburst i Stockholm. Pressbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset