Sport

Jonas Gustavsson till sjukhus

Carolinas målvakt Eddie Läck höll nollan mot Chicago.
Carolinas målvakt Eddie Läck höll nollan mot Chicago.

Carolinas svenske NHL-målvakt Eddie Läck höll nollan mot Chicago.Däremot tvingades Bostons målvakt Jonas Gustavsson till sjukhus.

Gustavsson räddade 14 av 16 skott i första perioden mot Anaheim, som till slut vann med 6–2. Sedan tvingades han avbryta matchen och fördes till sjukhus.

Boston skriver i ett uttalande att Gustavsson avbröt matchen på grund av sjukdom och fördes till Massachussets General-sjukhuset för observation.

– Sånt vill man aldrig höra, våra tankar är med honom. Hoppas att han är okej, säger lagkamraten Torey Krug till nhl.com.

Gustavsson har tidigare haft problem med hjärtat, oregelbunden hjärtrytm, och opererades tre gånger mellan 2009 och 2011.

Eddie Läck är i kalasform och Carolina har börjat en anmärkningsvärd klättring i NHL-tabellen. Läck höll sin andra nolla på fyra matcher när han räddade 26 skott mot Chicago i matchen som Carolina vann med 5–0.

– Jag tänkte slåss hela vägen i dag. Laget spelade fantastiskt framför mig, sade Läck till newsobserver.com.

Joakim Nordström gjorde mål för tredje matchen i rad för Carolina som bara är en poäng från en plats i slutspelet.

– När alla femmor bidrar är vi ett bra lag, konstaterade succécoachen Bill Peters vars lag var bottentippat inför säsongen.

En annan svensk hockeymålvakt spelade bra, Robin Lehner som räddade 34 skott och bidrog med en målgivande passning när Buffalo slog Ottawa med 3–2 på bortaplan.