Sport

Jubel i Göteborg efter SM-guld

Firande på Götaplatsen efter att Frölunda vunnit SM-guld i ishockey.
Firande på Götaplatsen efter att Frölunda vunnit SM-guld i ishockey.

Göteborg fylldes av jubel, glädje och tända bengaler när det stod klart att Frölunda vunnit sitt första SM-guld i ishockey på elva år. Och i kväll och i natt hylllas guldlaget vid hemkomsten.

När spelarna landade på Landvetter hälsades de likt bronshjältarna från fotbolls-VM 1994 med brandkårens vattensalut. Inne i ankomsthallen väntade flera hundra Frölundafans på att få hälsa laget guldlaget välkomna hem.

Färden fortsatte sen in till restaurang Valand på Avenyn där firandet väntades pågå hela natten.

Frölunda vann den femte finalmatchen mot Skellefteå med 5–3 och plockade därmed hem finalserien med 4–1 i matcher.

Efter slutsignalen trängdes upprymda supportrar i lagtröjor för att ta ett segerdopp i Poseidonfontänen på Götaplatsen medan de skanderade "Bäst i Sverige!" och "SM guld, SM guld!"

– Det är en fantastisk stämning. Det är fantastiskt viktigt att få utdelning för något man investerat så mycket tid och känslor i, säger en av firarna, Robin Mabelliny, till TT.

– Det är minusgrader i luften, det är nog minusgrader i vattnet. Men det har nog aldrig varit så här varmt att bada, säger Mabelliny.

På måndagskvällen får göteborgarna en ny chans att se Frölundaspelarna. Hyllningarna till mästarna inleds på Götaplatsen 17.30 och leds av Lasse Kronér.

Läs också