Nöje

Julgalan-bolaget begärs i konkurs

Det har riktats stark kritik mot helgens upplaga av Julgalan i Helsingborg och Västerås. På måndagen kom dessutom rapporter om en polisanmälan om bedrägeri och nu har bolaget Julgalan Stockholm AB begärts i konkurs, skriver Helsingborgs dagblad.

Företaget BM Group har arbetat med marknadsföring av galan men ska inte ha fått betalt. Därför har de begärt bolaget Julgalan Stockholm AB i konkurs och uppger i konkursansökan att de saknar en inbetalning på 145 000 kronor, enligt tidningen.

Många biljettinnehavare fick köa i timmar till de kritiserade tillställningarna och blev sedan utan den mat och dryck som de hade bokat. Många fick inte platserna de hade betalat för och andra stoppades i dörren.

En av projektledarna för evenemanget i Helsingborg har lämnat in en polisanmälan och en av de lokala arrangörerna uppgavs på måndagen planera att göra detsamma.

– Anmälaren anser att företaget sålt fler biljetter än vad det fanns plats till och därför är det rubricerat som bedrägeri, säger Eva Lotta Hermansson Truedsson, polisens informatör, till SVT.