Sport Sport-topp

Julia Engström: Misstagen blev dyra

Majordebutanten Julia Engström, 15, under US Open i San Martin, Kalifornien.
Majordebutanten Julia Engström, 15, under US Open i San Martin, Kalifornien.

Sveriges yngsta majordebutant genom tiderna, Julia Engström, 15, stod för en sensationellt bra inledningsrond i US Open i San Martin, Kalifornien. Efter den andra rundan klarade hon dock inte cutten.

Julia Engström slutade på 7 över par och var inte bland de 72 spelare som får spela vidare i helgen. Oflyt och tuffa förhållanden var skälet, säger hon själv.

– Jag hade det lite kämpigt i dag, så det slutade med att jag missade cutten med tre slag. Det blåste mycket och jag hade lite oflyt på några ställen. Jag slog några riktigt bra slag, men misstagen blev lite för dyra, säger hon till TT.

Nu väntar en intensiv sommar för den 15-åriga golfspelaren.

– Jag åker hem på söndag. På onsdag ska jag spela i lag-SM, sen är jag hemma en och en halv dag, sen åker jag Schweiz, sen är jag hemma en dag och sen blir det British Open, säger hon.

De två mest framgångsrika svenskorna i US Open, Anna Nordqvist och Pernilla Lindberg, tappade. Nordqvist föll från en femteplats till en femtondeplats under den andra rundan, som hon gick på 74 slag, två över par. Även Lindberg tappade. Hon gick rundan på ett över par och ligger på en delad tjugondeplats inför den tredje rundan.

Madelene Sagström får också spela vidare, hon klättrade till 48:e plats efter att ha gått runt på 69 slag.

Leder gör sydkoreanskan Sung Hyun Park på åtta under par före landsmaninnorna Amy Yang och Mirim Lee som har sex under par.