Nöje Musik TV

Justin-mötet svårsmält för Zelmerlöw

Eurovisions programledarduo Måns Zelmerlöw och Petra Mede är överväldigade av hyllningarna.
Eurovisions programledarduo Måns Zelmerlöw och Petra Mede är överväldigade av hyllningarna.

Ett av det största ögonblicket i livet – så beskriver Måns Zelmerlöw sin direktsända intervju med världsstjärnan Justin Timberlake inför uppemot 200 miljoner tv-tittare i Eurovision. – Den kommer jag att spola fram och tillbaka, säger han till TT.

Så fort programledarduon Petra Mede och Måns Zelmerlöw intagit scenen under Eurovision Song Contests sändningar har jublet i Globen nått höga nivåer. Och sedan eskalerat när deras namn presenterats. Hyllningarna har även fyllt flöden i sociala medier. Och kanske är det Petra Mede – som även stod för den bejublade programledarrollen under Eurovision i Malmö 2013 – som har hyllats allra mest.

– Det är lite chockartat måste jag säga. Och jag har ju ändå hyfsat bra självförtroende och tycker att jag är ganska bra. Men det är liksom svårt att veta vad man ska göra av det där. Jag blir överväldigad av dessa kärleksfyllda människor, säger Petra Mede.

I finalsändningen från Globen fick Justin Timberlake och Måns Zelmerlöw en pratstund med varandra. Förutom att tala om den gigantiska musiktävlingen fick Zelmerlöw beröm för såväl sina programledarinsatser som ett grattis till Eurovision-vinsten i fjol.

Med glimten i ögat konstaterade Zelmerlöw att Timberlake är en ny bästis.

– Han är en superstor förebild för mig och bara att träffa honom var stort för mig. Att han kreddade mig som artist och som programledare är stort, tycker jag.

Maja Suslin/TT
Måns Zelmerlöw fick intervjua världsstjärnan Justin Timberlake.