Sport

"Justin Pogge vinner matchen åt oss"

Justin Pogge räddade Färjestad mot Malmö.
Justin Pogge räddade Färjestad mot Malmö.

Färjestad har brutit sin ojämna trend.Efter 3–2 borta mot Malmö efter straffar har värmlänningarna nu vunnit två raka SHL-matcher för första gången sedan mellandagarna.– Justin Pogge vinner matchen åt oss, säger norrmannen Martin Røymark.

Senast Färjestad vann två matcher i rad var mellan jul och nyår – sedan dess har det blivit varannan förlust och varannan vinst i åtta SHL-matcher. Inför mötet med Malmö, vill säga. För efter straffsegern med 3–2 i Malmö Arena inför 6 609 åskådare har Färjestad nu två raka segrar.

– Det är skönt att vinna, men skulle gärna vilja vara lite mer glad när man vinner. Vi spelar inte bra i dag, säger målskytten Martin Røymark.

Storspelade i målet

Det var Linus Persson som fixade bonuspoängen med sitt straffmål, men Røymark har matchvinnaren klar för sig.

– Justin Pogge – därför vinner vi matchen. Hade han inte varit där för oss i första perioden hade det säkert stått 5–0, säger Färjestadsforwarden.

Färjestadsmålvakten Pogge storspelade under den första perioden. Styrningar, direktskott i slottet och slagskott från backposition – den 29-årige kanadensaren tog allt under matchens första tolv minuter när Färjestad var utspelat av Malmö.

– Det var under all kritik som vi spelade i dag. Det var kanske oförtjänt att vi vann, men så här vill vi inte uppträda, säger Røymark.

Det var en kalldusch för Malmö när Sebastian Erixon satte 1–0 till gästerna efter knappt 14 minuter. Halvvägs in på mittenakten satte sedan Røymark sitt första mål för säsongen när han i ett friläge överlistade Jonas Gunnarsson i Malmömålet.

– Det har gått alldeles för länge. Hockey går ju ut på att göra mål, men när man har haft tio frilägen och inte satt dem är det klart att man börjar fundera, säger forwarden.

Thuresson: "Surt"

Malmö knäcktes inte av målen. Landslagsforwarden Andreas Thuresson både reducerade och kvitterade under den andra perioden, men skåningarna fick nöja sig med en poäng.

– Det är surt att vi bara tar en poäng. Vi har chanser för att vinna matchen, säger Thuresson.

Efter fyra raka förluster stoppade nykomlingen blödningen åtminstone något med poängen. Malmö har nu sex poäng ner till Modo under strecket.

– Vi kollar inte neråt utan vi ska fokusera på vårt spel. Börjar man titta neråt blir det bara en negativ spiral, säger Andreas Thuresson.