Sport

Källman står över VM-kvalet

Jonas Källman missar VM-kvalet i handboll. Arkivbild.
Jonas Källman missar VM-kvalet i handboll. Arkivbild.

Den krånglande ryggen gör att Jonas Källman står över VM-kvalet i handboll mot Bosnien-Hercegovina."Det har varit en tuff vår där hans kropp fått mycket stryk och vi har i samråd med honom bestämt att han får vila över de här matcherna", säger förbundskaptenen Staffan Olsson.

Om det blir VM-spel för Sverige bestäms i playoffmatcherna 12 juni, i Växjö, och returmötet 15 juni i Sarajevo. I Källmans frånvaro får Kristianstads vänstersexa Jerry Tollbring, som kallades in som reserv för Källman i EM i januari, chansen.

"Han är en framtidsman som i Champions League har visat att han kan prestera även mot de bästa klubblagen i världen. Jag är övertygad om att han även kommer att bli en stor tillgång i landslaget", säger förbundskaptenen Staffan Olsson i ett pressmeddelande.

I övrigt är det samma trupp som var med och tog Sverige till OS som får chansen att även försöka spela till sig en VM-plats. Veteranen Kim Andersson som gjorde landslagscomeback i OS-kvalet finns fortfarande med.

"Vi går in till playoffmatcherna mot Bosnien-Hercegovina och till OS-uppladdningen med stort självförtroende. Vi har visat de senaste månaderna att vi kan matcha de bästa landslagen i världen. Det finns inget annat mål än att vi ska ta oss till VM och att vi ska vara med och slåss om medaljerna i Rio", säger förbundskaptenen Ola Lindgren.

Läs också