Sport

Källman vill spela – trots smärtan

Ryggen fortsätter att spöka för Jonas Källman, men veteranen hoppas på spel mot Tyskland.– Det är klart att det gjorde ont efter matchen och det gör ont i dag, men det är okej, säger han.

Dagen efter EM-premiären startade Jonas Källman varje steg med att lätt dra efter andan. Ryggskottet som plågade honom inför EM hann bli så bra att han spelade hela premiären, 60 minuter, i segermatchen mot Slovenien (23–21).

– Det är okej när man väl är inne i det. Det var någon boll som jag bröt i första halvlek där jag kunde ha slängt mig på den och tagit den, men jag vet inte, det blev konstigt. Någon gång ibland är det klart att jag känner av det, men för det mesta var det okej under matchen.

– Det är nu mellan matcherna som det inte alls känns bra. Jag försöker göra så mycket som jag kan tillsammans med "fysion" och läkaren för att få det bättre. Men det vill inte släppa riktigt, säger Källman.

Spela mot Tyskland tänker han ändå göra, om det inte blir värre. EM i Polen är 34-årige Källmans tionde mästerskap, och han vill helst inte missa en minut.

Poäng mot Tyskland och Sverige är klart för den andra gruppspelsrundan.

– Det blir ju tuffare. Det är ett bra lag. Har vi en sån "down-period" som vi hade mot Slovenien i andra halvlek så får vi stryk. Så förhoppningsvis får vi rätsida på det.