Sport

Källström: "Är på rätt väg"

Kim Källström i 1–1-landskampen mot Tjeckien.
Kim Källström i 1–1-landskampen mot Tjeckien.

EM-modellen finns.Fram till premiären mot Irland återstår det bara några finjusteringar.– Det känns tryggt och bra inför framtiden, sade Kim Källström efter 1–1 mot Tjeckien.

Över det stora hela gillade Kim Källström Sveriges prestationer mot Turkiet och Tjeckien. Det vara bara en liten detalj som grämde mittfältaren lite extra efter 1–1-mötet med Tjeckien på Friends Arena.

Spelet i straffområdet – offensivt och defensivt.

Där tycker han att laget inte har visat den skärpa som behövs under ett mästerskap.

– Överlag tycker jag att det känns som att vi är på rätt väg, sade han.

– Jag tyckte att vi gjorde en bra match. Vi dominerade spelet i princip över hela matchen, men tyvärr var vi inte lika vassa i båda 16-metrarna. Det var ett onödigt mål som vi släppte in, det är något vi bör undvika om vi ska nå framgång. Sedan hade vi ett par chanser som vi bör peta dit.

"Grunden har vi"

Någon oro finns dock inte.

Spelmodellen finns redan och tiden fram till EM-premiären mot Irland handlar nu om att putsa, korrigera och få till detaljerna som behövs i Frankrike.

– Jag tycker att vi har bekräftat lite hur vi vill spela. Vi har hittat en modell som passar oss bra. Vi har ett försvarsspel där vi är svårmanövrerade, sade Källström.

– Grunden har vi och vi har bra självförtroende och rullade igenom matchen.

– Sedan är det smådetaljer det kommer ner till. Öppningsmatchen är enormt viktig för oss eftersom vi har Irland direkt. Den matchen kommer staka ut resten av EM. Vi som har varit med i några turneringar vet alla hur viktig den matchen är.

"Ska vinna ändå"

Mot Tjeckien var det Sverige som inledde bäst och redan i 14:e minuten skickade Marcus Berg in 1–0-målet. Emil Forsberg var sedan nära att sätta tvåan, men i stället för ytterligare ett blågult mål kvitterade Tjeckien genom Matej Vydra.

Tjeckernas kvittering var just den där detaljen som Kim Källström inte vill se under EM-slutspelet. Sverige tappade markeringen i straffområdet, och det var något som Tjeckien utnyttjade direkt.

– Om vi hade petat dit tvåan och trean skulle det vara god natt, men så länge det stod 1–0 levde matchen. Ett litet misstag och de var tillbaka, men vi ska vinna ändå, sade han.

Förbundskapten Erik Hamrén tar ut EM-truppen den 11 maj och innan avresan till Frankrike väntar träningsmatcher mot Slovenien och Wales.

Två tillfällen för Sverige att putsa till detaljerna i spelet.

Läs också