Sport

Känsligt farväl för Söderstrand

Sylve Söderstrand sade farväl som landslagsledare i hoppning med ett OS-silver. Arkivbild.
Sylve Söderstrand sade farväl som landslagsledare i hoppning med ett OS-silver. Arkivbild.

Han ville sluta med två medaljer. Det var helt okej med en.Sylve Söderstrand tackar för sig som landslagsledare och det var ett av de där mer känslosamma farvälen.– Jag har inte riktigt tagit in det än, säger han.

Efter två framgångsrika perioder som förbundskapen går Söderstrand vidare till andra sysslor inom sporten. Han fick nästan det perfekta slutet med ett OS-guld.

Men silvret smakade också gott.

Söderstrand är full av beundran över Peder Fredricsons målmedvetna och skickliga matchning av All In från en lite stökig till en pålitlig häst världseliten imponeras av.

– Det är helt fantastiskt med tanke på den resa som påbörjades efter att vi hade varit i Barcelona (2013) och han hade en häst som inte hoppade så jättebra. Vi började diskutera och så hittades den här hästen, köptes och så gjorde Peder jobbet, säger Söderstrand.

– Det är ingen slump att han har tagit sin medalj.

Sylve Söderstrand var en av de första som gick ut och menade att All In är en av världens bästa hästar.

– Han är speciell, men han är också en jättebegåvad häst med en av världens bästa ryttare. Den kombinationen är riktigt bra. Det är helt rätt att prata om hästen, men man ska komma ihåg att Peder tagit fram och utbildat den här hästen på ett fantastiskt sätt och de är ett av världens bästa ekipage.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset