Metro Sport Fotbolls-EM 2016 Sport Fotbolls-EM i Frankrike

Känslorna sköljde över veteranerna

Andreas Isaksson tackar publiken efter sin sista landskamp.
Andreas Isaksson tackar publiken efter sin sista landskamp.

Tillsammans har de gjort över 260 landskamper och har delat rum under samlingarna i 14 år.

Nu är allt över för Andreas Isaksson och Kim Källström.

– Alla känslorna för alla matcher man har spelat kommer sköljandes över en, säger Källström.

Dubbelrummet på EM-hotellet Chateau des Tourelles i franska Saint-Nazaire blir det sista duon checkar ut ifrån tillsammans – åtminstone i landslagssammanhang. Efter 1–1 i Paris mot Irland och 0–1 mot Italien i Toulouse kom avskedet efter 0–1 mot Belgien en varm sommarkväll på Allianz Riviera i Nice i gruppavslutningen i EM.

"Känns tomt"

Långt efter midnatt kom en tårögd Andreas Isaksson, 34, ut och mötte pressen efter sin 133:e och sista landskamp. Känslorna hade han inte riktigt hunnit smälta ännu.

– Just nu är man bara besviken att vi inte tog oss vidare så det kommer väl sen, om några dagar, att det är slut. Att jag inte får dra på mig den här tröjan längre och representera mitt land som ju är det finaste man kan göra, säger Isaksson.

Redan innan mästerskapet i Frankrike aviserade duon att tiden var inne för att sätta punkt. De hade hellre gjort det senare i turneringen.

– Det känns ju tomt så klart, det är inte så att vi har gjort det här i några veckor utan det är en lång landslagskarriär som går i graven lite. Samtidigt handlade det om den här matchen i afton, inte om att vi skulle sluta om vi inte gick vidare, säger Källström efter sin 131:a och sista landskamp.

Båda känner att festen kunde ha fortsatt. Åttondelsfinalen i Toulouse mot Ungern låg inom räckhåll, men i den 87:e minuten släckte Radja Nainggolan allt hopp med sitt segermål.

– Det var riktigt surt, vi gör det bra i dag tycker jag. Vi gör det vi kan, så det känns väldigt tungt, säger Isaksson om sortin i sitt sjätte mästerskap (fyra EM, två VM).

Källström:

– Jag känner att vi verkligen gör allt vi kan. Vi spelar bra, vi skapar chanser. Vi har väldigt få marginaler på vår sida, säger mittfältaren, som representerat Sverige i fyra EM och ett VM.

Kramade om Isaksson

Efter slutsignalen kramade mittfältaren om Isaksson och tackade för allt. En stor dag var över för den oskiljaktiga landslagsduon.

– Det är speciellt. Alla de här matcherna har varit fantastiska upplevelser. Vi har haft en otrolig support från våra fans och jag tror att de har känt att vi faktiskt gett allt, säger Källström.

Även Isaksson lyfter fram stödet från läktarna – något han kommer att sakna.

– Det har varit fantastiskt, speciellt under slutspelen. Vi har världens bästa supportrar men tyvärr så kunde vi inte ta oss vidare. Men de var fantastiska och de har alltid varit det och man känner en stolthet att få ta på sig tröjan när man har det stödet bakom sig också, säger 34-åringen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset