Nyheter Sverige

Körde på kollega – morddom ändrad

Hovrätten har ändrat domen mot den 35-åriga man som körde på sin kollega i Karlskoga i september förra året. Arkivbild.
Hovrätten har ändrat domen mot den 35-åriga man som körde på sin kollega i Karlskoga i september förra året. Arkivbild.

Göta hovrätt har ändrat morddomen mot den 35-åriga man som körde på sin kollega, som dog, i Karlskoga i september förra året, skriver Nerikes Allehanda. Han dömdes i april av Örebro tingsrätt till 15 års fängelse för mord, men döms nu i stället till 3,5 års fängelse för grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Händelsen började med att de båda männen bråkade på restaurangen där de jobbade. 35-åringen körde sedan på kollegan som var på väg hem och gick på trottoaren.

Ärendet utreddes först som en smitningsolycka men sedan föll misstankar på 35-åringen. Ett vittne på restaurangen berättade under rättegången att 35-åringen sagt att han följt efter och sedan dödat sin kollega.

Hovrätten sänker straffet då de, till skillnad från tingsrätten, inte anser att gärningsmannen var likgiltig inför om kollegan skulle dö, då han kort efter händelsen tillkallade hjälp och återvände till platsen. I domen står det även att 35-åringen och offret egentligen var goda vänner och att det inte förekommit några motsättningar mellan dem tidigare.