Sport Skidor

Kalla: "Vet inte vad som hände"

Charlotte Kalla.
Charlotte Kalla.

Det var fallet som sannolikt kostade Charlotte Kalla en pallplats i Tour de Ski.Det kom när hon var på väg mot något stort i sprinten i Oberstdorf. Samtidigt som konkurrenterna åkte mot tätplaceringar och tog många viktiga toursekunder försvann Kalla som ett åskmoln från tävlingsområdet.

Ett par timmar senare berättar hon om den bistra tisdagen för TT i mobilen från hotellet.

– Det kommer att bli svårt att göra någonting, framför allt mot en åkare som Heidi Weng, konstaterade Kalla.

– Men det går inte att göra någonting ogjort. Det här var inte alls vad jag hade räknat med idag. Samtidigt får jag ta med mig att det kändes så bra i dag. Jag kände mig rapp i åkningen.

Inför sprinten hade Kalla som fyra en knapp halvminut upp till trean Heidi Weng. Norskan blev sensationellt tvåa och nu skiljer det nästan ytterligare en minut. Dessutom har finländskan Anne Kyllönen tagit över fjärdeplatsen. Åt ledarduon Ingvild Flugstad Østberg och Therese Johaug är inte mycket att göra.

Kallas hade 13:e tid i kvalet och gick till bestämd attack i sin kvartsfinal. Hon låg tvåa bakom Östberg då hon slog ihop skidorna i en utförsbacke och fick se semifinalplatsen försvinna.

– Jag vet inte vad som hände. Jag ska i alla fall försöka avsluta på ett bra sätt, säger Kalla, som inte ville skylla de dåliga förhållandena på arrangörerna.

– Det var bättre förhållanden i dag än i går. Arrangörerna har gjort ett bra jobb för att få till det här.