Sport

Kalmar bröt Giffarnas segersvit

Sundsvalls Lars Christian Krogh Gerson i kamp med Kalmars Rasmus Elm.
Sundsvalls Lars Christian Krogh Gerson i kamp med Kalmars Rasmus Elm.

Inga knallskott, inga instormande hockeysupportrar.Men heller ingen större fotbollsfest att tala om.1­–1 var på något sätt logiskt när Sundsvall och Kalmar delade på poängen i ett regnruskigt Sundsvall.

Gif Sundsvall har inlett säsongen på ett piggt sätt men ingen kan anklaga dem för att ha haft vädergudarna på sin sida. Återigen var det tjockjacka, toppluva och paraply som gällde för åskådarna som trotsade ovädret och tog sig till Norrporten Arena.

Väl där fick de se en tempofattig första halvlek med tillbakaknäppt spel.

– Som förväntat blir matchen ganska låst och därför blir tempot också ganska lågt, säger Gif Sundsvalls tränare Roger Franzén.

Jagde fjärde seger

Gif Sundsvall, med tre raka segrar i bagaget, jagade en fjärde raka seger och skapade en del ströchanser i en annars ganska händelsefattig första halvlek. Närmast var Runar Sigurjonsson, som hade ett par skottlägen. Det bästa, ett tungt skott, från strax utanför straffområdet gick strax över.

– Jag borde ha gjort åtminstone ett mål den här matchen, säger Sundsvalls islänning som var riktigt besviken över den tappade ledningen och den spruckna segersviten.

Med bara ett par minuter kvar till en värmande paus gjordes Stefan Silva ner i straffområdet. Domare Markus Strömbergsson pekade på straffpunkten och för andra matchen i rad fick Lars Gerson chansen från elva meter.

Med samma resultat som sist ­– bollen i mål och ledning 1–0.

Föll tillbaka

Men till skillnad mot för mot Häcken lyckades inte Sundsvall rida ut stormen i andra halvlek.

– Vi går in med 1–0 och det känns bra men i andra halvlek blir det lite som mot Häcken, vi faller tillbaka. Vi gör inte jobbet utan boll fullt ut och där är jag besviken, säger Roger Franzén.

I 72:a minuten fick Marcus Antonsson bollen i djupet, vände om och chippade elegant in kvitteringen.

– Det är detaljer och kvalitet som avgör och målet är ett sådant exempel. Ismael hittar in till Marcus som gör det bra, säger Kalmartränaren Peter Swärdh.

Sundsvalls segerrad stannade därmed på tre matcher samtidigt som Kalmar studsade tillbaka efter förlusten mot Helsingborg.

– Vi visste att vi inte skulle kunna dominera mot Sundsvall på bortaplan, en poäng borta mot dem är bra, säger Peter Swärdh.

Men Runar Sigurjonsson var som sagt besviken över utgången.

­– De gör det bra vid målet och det har jag inga problem med. Men vi måste kunna stänga matchen innan dess, en 1–0-ledning är alltid riskfylld, säger han.