Sport Nyheter

Kamara avgjorde i MLS-debuten

Alhaji Kamara har fått en flygande start på sin karriär i USA med ett avgörande mål efter att ha varit på planen i 33 sekunder. Arkivbild.
Alhaji Kamara har fått en flygande start på sin karriär i USA med ett avgörande mål efter att ha varit på planen i 33 sekunder. Arkivbild.

Alhaji Kamara stoppades från spel i Europa på grund av sitt hjärtfel. Nu har IFK Norrköpings guldhjälte fått en flygande start på sin nya karriär – i USA. Kamara avgjorde debutmatchen efter 33 sekunders spel.

Alhaji Kamara kom in som avbytare i sin debut i MLS och avgjorde matchen för sitt DC United med matchens enda mål mot Kansas City.

Kamara blev inbytt i den 85:e minuten. Blott 33 sekunder senare hade han gjort mål, skriver Washington Post. Kamara tog egen retur efter att ha nickat på ett inlägg från vänsterkanten och tryckte in bollen i mål.

– Jag såg bollen komma. Jag försökte nicka in den, men det blev kamp om bollen och när jag såg bollen bara ligga på marken reagerade jag direkt, säger Kamara till Washington Post.

Sierra Leonefödde Alhaji Kamara vann allsvenskan mot IFK Norrköping i fjol, men Europeiska fotbollförbundet stoppade tidigare i år honom från att spela fotboll sedan det framkommit att han har ett medfött hjärtfel som kan leda till plötslig hjärtdöd.

Men den amerikanska proffsligan MLS gav honom tillstånd sedan han genomgått flera läkarundersökningar i USA och för drygt två veckor sedan skrev han på för DC United som spelar i Washington.

– Det känns som att Gud har gett mig en andra chans i livet. Och det är jag väldigt tacksam över, sade Kamara till Expressen då.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset