Sport

Kamp mot klockan för Steen

Alexander Steen.
Alexander Steen.

Tiden börjar bli knapp.Men axelskadade Alexander Steen vägrar ge upp hoppet om spel i World Cup.– Det är möjligt, absolut, säger han.

Den 18 september inleder Tre Kronor World Cup mot Ryssland. Då hoppas St Louis-spelaren Alexander Steen vara en av spelarna som finns med i Air Canada Centre i Toronto.

– Jag känner allihop här och ser ju vilket lag vi har. Det här är ett världslag, säger han.

– Det är därför som jag har varit så intensiv och aggressiv i behandlingen av axeln.

Dyster prognos

Steen skadade sig i slutet av februari och missade stora delar av grundserien. Till slutspelet var han tillbaka i spel igen men direkt efter förlusten mot San José väntade operation för 32-åringen.

Första prognosen var dyster.

Svensken skulle bli borta fyra till sex månader, och därmed skulle spel i World Cup inte vara möjligt.

– Dagarna efter operationen, när jag låg hemma och läkte, var det första gången som jag funderade på om jag skulle kunna vara med i World Cup, säger han.

"Känns bra"

Just då var Steen osäker.

Men efter sommarens rehabilitering – där han har fått hjälp av specialister i USA och i Europa – har han insett att spel i World Cup kan vara möjligt.

– Nu känns det bra men jag måste åka över till St Louis för att få veta exakt var jag är någonstans. Jag åker nästa vecka, kommer att träna på där borta och ha möten med läkare och klubben. Förhoppningsvis får jag grönt ljus, säger han.

Förbundskapten Rikard Grönborg:

– Han ligger före schemat som lades inför operationen, och det tycker vi är positivt. Vi ska ge honom chansen att återhämta sig. Det finns ingen brådska för oss att hitta någon ersättare. Vi ger honom några veckor till, säger han.

Om Alexander Steen inte kan spela måste Tre Kronor anmäla en annan spelare senast den 16 september.

World Cup avgörs i Toronto den 17 september till den 1 oktober.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset