Sport

Kan handbollslaget skrälla i kväll?

Henrik Signell ger spelinstruktioner.
Henrik Signell ger spelinstruktioner.

I kväll kan även handbollslandslagets OS-äventyr vara slut för den här gången.Eller så börjar det på riktigt.– Vi kommer att gilla läget, vara lite av en underdog och kunna skrälla ordentligt, säger förbundskapten Henrik Signell inför kvartsfinalen mot Norge.

Det är en rejäl skräll som krävs för att Sverige ska nå semifinalen.

Norge är inte bara regerande olympisk mästare, utan även regerande världsmästare och har mängder med mästerskapsrutin.

Sverige har å andra sidan gjort en bra turnering så här långt.

Bra, men inte fantastisk.

– Vi har gjort det bra. Men det finns mer att ta av. Potentialen finns men vi har pendlat lite upp och ner mellan matcherna. När vi är bra så är vi väldigt bra och också tillräckligt bra för att ta oss vidare till en kvartsfinal. Norge är ju favoriter, helt klart. Med den mästerskapsrutinen de har, säger Signell.

Sabina Jacobsen håller med om att det finns mer att hämta.

– Vi är där, vi ska bara vara där i längre perioder och inte komma ner i de här svackorna. Både anfalls- och försvarsmässigt. Vi behöver vara noggranna i allt vi gör om vi ska vinna en sån match. Vi måste sitta och kolla mycket taktik och vara bra förberedda. Och sedan så måste vi "träffa dagen". Då har vi chansen.

TT: Har ni inte haft den riktiga träffen än?

– Jag tycker att vi har det mot Ryssland när vi leder med sex. Då har 40 minuter funkat riktigt bra. Sedan har vi 20 minuter som kanske är riktigt dåliga. Det gäller att ha de bra minuterna under en längre tid.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset