Sport

"Kan inte skoja bort medaljerna"

Spelar hade önskat Pär Mårts ett roligare slut.
Spelar hade önskat Pär Mårts ett roligare slut.

Spelarna ville ge förbundskapten Pär Mårts ett bättre slut.I stället blev det 0–6 mot Kanada i kvartsfinalen.– Det här var inget som vi ville göra för honom, sade Gustav Nyquist.

1–4 mot Ryssland. 0–6 mot Kanada. Till resultaten kan många djupa dalar och få toppar tilläggas för att summeras Tre Kronors VM-turnering i Ryssland.

Och det var precis så spelarna inte vill att det skulle sluta.

De hade hoppats på att ge Pär Mårts ett bättre slut på tiden som förbundskapten.

– Det var tråkigt för honom att det blev på ett sådant här sätt. Men jag hoppas att han kan blicka tillbaka på något bra också. Han har vunnit mycket och jag hoppas att han är nöjd med sin tid, sade Gustav Nyquist.

Mikael Backlund:

– Han har gjort det bra. Många medaljer. Ett VM-guld. Tyvärr inget JVM-guld, då. Det var tråkigt att det blev så här i "Pelles" sista match. Synd att vi inte kunde spela bättre för honom, sade han.

Mattias Eklund:

– Man kan ändå inte skoja bort hans medaljer. Han har gjort ett jobb som varit riktigt bra och det är inte många förbundskaptener som får vara med om att vinna guld, speciellt inte på hemmaplan. Hoppas att han får en trevlig tid som hockeypensionär, eller om han nu tar jobb någon annanstans.

– Han har mod att leda spelare och ge dem ansvar att lyckas för sig själva. Han står inte och pekar med en hel hand. Friheten inom hans system tycker jag har varit bäst.

Adam Larsson:

– Det har inte varit rättvist mot honom under turneringen. Han har fått för mycket skit. Han har gjort så mycket bra för svensk hockey och förtjänar bättre, sade han.

– Det är trist att det ska sluta på det här sättet.