Sport

Kan Nyman vara ett namn för Hamrén?

Norrköpings Christoffer Nyman – just nu en av allsvenskans hetaste anfallare.
Norrköpings Christoffer Nyman – just nu en av allsvenskans hetaste anfallare.

Christoffer "Totte" Nyman, 23 – kan han vara en joker när Erik Hamrén bestämmer sig för vilka spelare han tar med sig till EM?Eller är landslaget något som kan bli aktuellt till hösten?Helt klart är IFK Norrköpings anfallare i sitt livs form.– Det där är ingen jag tänker på, men det känns bra, säger han efter 3–1 hemma mot Hammarby.

Nyman gjorde allt rätt – utom mål – när Norrköping inledde den sjätte omgången med att kliva upp i allsvensk serieledning. Han sprang på allt, jobbade enormt hårt, spelade fram Andreas Blomqvist till det avgörande 2–1-målet tidigt i andra halvlek och fixade straffen som Arnor Ingvi Traustason gjorde 3–1 på.

Egentligen skulle han ha slagit straffen, men benen var för stumma.

– Jag var helt slut. Jag orkade inte, säger han.

Ville inte in

Men det där målet som hade krönt prestationen vill inte in.

Närmast:

Träffen i ribbkrysset strax innan högerbacken Linus Wahlqvist slog ett riktigt illa kalibrerat inlägg som ramlade in bakom Ögmundur Kristinsson i Hammarbys mål.

Ett mål som inte var meningen, men som hade mycket mening i sig i den betydelsen att Hammarby kom av sig efter en stark start. Erik Israelssons kvittering i slutet av första halvlek – hans femte mål för säsongen – var retroaktiv och rättvis utdelning sett till matchbilden första 45.

Men de andra 45 var Norrköpings – och Nymans.

– Det är jäkla roligt att se honom, den energin, en lagspelare ut i fingerspetsarna. Det är en bra kombination hos en forward. Han är starkare nu. Det tar några år att "bygga fys". Det var några år där han hade mycket skador och så har vi haft en konkurrenssituation. Vi har haft turen att ha bra forwards, säger managern Janne Andersson.

Något för Janne i höst?

TT: Om Nyman fortsätter så här, kan han bli landslagsaktuell i höst då?

– Haha.... Han var fantastiskt bra idag. Han har varit bra hela tiden. Det som är roligt med "Totte" är att han har de här avgörande egenskaperna. Han är målskytt men han har också arbetsförmågan. Han springer kopiöst mycket i hög fart. Han har vuxit ett steg till.

– Men landslaget tar ju inte jag ut, säger Andersson.

Inte nu, men väl i augusti när han som ny förbundskapten inleder jobbet med att nominera truppen till VM-kvalet mot Nederländerna i början av september. Då lär det också framgå om Emir Kujovic behåller sin plats i landslagstruppen. Närmast för honom är utmaningen att slå sig in i ett Norrköping som klarat sig väl i hans frånvaro (ljumskskada).

– Han ska vara uttagningsbar till Helsingborg (måndag), säger Andersson.

Ville inte kommentera

Trots förlusten såg Hammarbytränaren Nanne Bergstrand positiva delar i spelet.

– Vi har bra fart i vårt agerande och klarar av att möta Norrköpings spel och mittfält på ett väldigt bra sätt.

– Vid alla tre målen tappar vi bollen, men samtidigt är det också Norrköpings skicklighet som gör att de utnyttjar de passningsmisstagen, säger Bergstrand.

Han ville inte kommentera den grupp supportrar som i slutet av matchen gick till våldsam attack mot ordningsvakter och kravallpolis.

– Vill ni prata om de bitarna får ni ta vd eller ordförande.