Sport

Kanada utslagna redan i kvartsfinal

Kanada drog på sig onödiga utvisningar, här boxade Mitchell Marner bort ett numerärt överläge helt i onödan.
Kanada drog på sig onödiga utvisningar, här boxade Mitchell Marner bort ett numerärt överläge helt i onödan.

Sverige och USA tog sig lätt till semifinal, men då var det betydligt mer dramatiskt i de två övriga kvartsfinalerna i junior-VM.Ryssland var bara 44 sekunder från att bli utslagna mot Danmark – och Kanada har spelat klart efter en 5–6-förlust mot Finland.

Det var alltså hemmanationen Finland som skickade hem Kanada redan i kvartsfinalspelet.

Patrik Laine slog in segermålet fem minuter från slutet i spel fem mot tre.

Det var just utvisningarna, och några halvfladdriga ingripanden av målvakten Mackenzie Blackwood, som gjorde att Kanada får lämna turneringen redan innan semifinalerna för första gången sedan 90-talet.

Kvartsfinalspelet i junior-VM i ishockey var annars nära att inledas med en rejäl överraskning. Danmark ledde, 3–2, i slutet av matchen mot Ryssland – men med 44 sekunder kvar kvitterade Vladislav Kamenev. Fem minuter in i förlängningen sköt samme man ryssarna till semifinal, 4–3.

Ryssland hade ett kraftigt övertag i skottstatistiken i Hartwall Arena i Helsingfors, men Danmark jobbade stenhårt hela matchen. Och Emil Christensens 3–2-mål, efter 54.36, vara alltså ytterst nära att räcka till en sensationell seger.

USA hade inga problem med Tjeckien. Efter två perioder stod det 5–0, vilket nästan var i underkant. Matchen slutade sedan 7–0.

Måndagens semifinaler: Sverige–Finland och USA–Ryssland.