Sport

Kanotist rasar mot SOK

En kanotist nobbas OS-plats och rasar mot SOK.En annan är "förkrossad".Det stormar i svensk kanot sedan Ryssland kastats ut ur OS.

Sverige erbjöds en OS-plats i K2 200 meter sedan internationella kanotförbundet stoppat alla ryska kanotister från tävlingarna i Rio.

Erik Sandbacka med nye partnern Joel Elenius nominerades av det egna förbundet. Men Sveriges olympiska kommitté anser inte att duons sjätteplats på EM – deras första mästerskap tillsammans – tidigare i sommar var tillräckligt för en OS-biljett.

– Jag är jävligt besviken på dem. Jag fattar inte vad deras kriterier är. Det finns många andra idrottare som blivit uttagna på mycket sämre resultat, säger Erik Sandbacka till SVT.

Christian Svanqvist, som lade ned karriären i våras sedan han och Sandbacka inte kvalat till OS, är också besviken – och arg.

– Vad ska jag säga? Jag mår skitådligt, säger Svanqvist till Värmlands Folkblad.

– Jag är förkrossad och kommer troligen aldrig att komma över det här. Rysk idrott, dess förbund, aktiva men framför allt Djatjenko (Alexander, rysk kanotist) har förnekat mig det som rätteligen är mitt, nämligen att kalla mig olympier.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset