Sport

Kapten Karlsson har medalj i sikte

Handbollslandslagets Tobias Karlsson, på plats i Rio för jakt på ännu en OS-medalj.
Handbollslandslagets Tobias Karlsson, på plats i Rio för jakt på ännu en OS-medalj.

För fyra år sedan skrällde sig Sveriges handbollsherrar fram till ett succésilver i OS.Kan det bli en ny medalj i Rio?– Vi kommer att göra allt för att slåss om det, säger lagkaptenen Tobias Karlsson.

Sent i måndags kväll tog handbollsherrarna mark i Rio. Det är ett landslag som haft en del oflyt med skador på vägen mot Rio och både Niclas Ekberg och Jonas Källman saknas.

Men försvarsbjässen Tobias Karlsson, en av sex som är kvar från silverlaget 2012, ser ändå chansen:

– Jag tyckte vi visade på EM i januari att vi har ett lag med mycket potential och att vi kan mycket. Får vi till det på alla positioner så tror jag vi kan slå de flesta lagen.

– Sedan vet vi att det är väldigt jämnt, de senaste mästerskapen har visat att toppen blir jämnare för varje gång.

Herrarna inleder mot Tyskland på söndag, dessförinnan väntar en träningsmatch mot Argentina på torsdag.

– Nu handlar det mycket om att slipa formen och första dagarna blir väl att känna av atmosfären i OS-byn och komma på plats ordentligt med tidsomställning, mat och träningar. Sedan börjar sakta men säkert arbetet för att studera tyskarna och slipa på taktiken, säger Karlsson.

Men han ska också försöka njuta av OS-gemenskapen.

– Hela atmosfären som är i OS-byn, med den uppsluppna stämningen som blir när det enbart är idrottare och ledare och inget annat folk. Det finns en ömsesidig respekt, en härlig acceptans mellan alla typer av människor. Det är en obeskrivlig stämning och en riktigt kul upplevelse.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset