Sport

Kaptenen bröt måltorkan i Djurgårdsseger

Djurgårdens Linus Hultström (mitten) hyllas efter 3–0.
Djurgårdens Linus Hultström (mitten) hyllas efter 3–0.

Inte ett mål på 14 månader – eller 73 raka SHL-matcher om ni så vill.När lagkaptenen Henrik Eriksson, 25, väl bröt måltorkan skickade han samtidigt Djurgården ett steg närmare SM-kvartsfinal.– Det var på tiden, det är klart det har varit frustrerande, sade Eriksson, målskytt igen, efter 5–4-segern över Modo.

Det har varit en lång väntan för Eriksson.

Han hade inte gjort mål i SHL sedan den 28 december 2014 då han blev tvåmålsskytt mot Brynäs. 73 matcher senare (71 i grundserien och två kvartsfinalkval) var det äntligen dags.

Hans 4–2 mot Modo i mitten av andra perioden ledde till slut till tre viktiga poäng i kampen kring kvartsfinalstrecket.

Glädjeyra

Glädjeyran över att äntligen få göra mål var påtaglig hos honom själv, ännu mer hos lagkamraterna och allra mest från hemmafansen.

– Ju mer man funderar ju längre ifrån kommer man. Så jag har försökt koppla bort det och spela så bra hockey som möjligt, bidra med andra saker, sade energispelaren som bidrar med mycket annat i laget.

Djurgårdens seger innebär att laget klättrade upp till femte plats, två poäng före jagande Färjestad (som har en match mindre spelad) och Växjö precis under kvartsfinalstrecket. Modo är fortsatt sju poäng efter Rögle och på onsdagen kan ett nervigt kval bli en realitet om Ängelholmslaget tar tre poäng borta mot Färjestad.

I så fall för andra året i rad för Modo.

Efterlängtad fullpoängare

Djurgården har tagit poäng i tio matcher i rad, men hade två raka förlängnings- och strafförluster inför mötet med Modo.

– Det är vinna det handlar om. Det är ett styrkebesked från lagets sida över en längre tid att ta poäng, men det är trepoängare som gäller nu, sade Eriksson.

Spelmässigt gjorde laget ingen bra match mot Modo och var nära att bränna två tremålsledningar.

3–0 blev till 3–2 och 5–2 till 5–4.

Men hemmalaget kunde hålla undan.

– Mot Luleå i lördags så tyckte vi att vi skulle haft tre poäng, men kom härifrån med en. I dag var Modo kanske bättre, men vi tog tre poäng. Det är en styrka.

Djurgården har två raka bortamatcher, Skellefteå och Luleå, innan Färjestad väntar hemma i sista omgången. En match som kan avgöra om laget tar sig till SM-kvartsfinal för första gången sedan 2011.

– Det kommer att bli ett race hela vägen in, sade Eriksson som fick pris som matchens bäste.