Sport

Karlberg nära tredje fullträffen

Rikard Karlberg. Nära en tredje hole-in-one.
Rikard Karlberg. Nära en tredje hole-in-one.

Två hole-in-one på fem veckor och bara ett par centimeter från en tredje.Rikard Karlberg är golfvärldens mest exakta prickskytt just nu.– Det hade varit ett mirakel att göra tre, men den var verkligen otroligt nära, säger han efter sin 69-runda på Nordea Masters.

Karlbergs sammanlagt fem slag under par innebär en tolfteplats inför fortsättningen.

En placering han delar med bland andra fjolårssegraren Alexander Norén. De båda är sex slag efter ledaren Matthew Fitzpatrick.

– Men jag hade det lite kämpigt i dag, säger Karlberg.

– Järnspelet var inte så bra, och det brukar vara min styrka. Jag gjorde en birdie på 15, sedan blev det en timmes vila på grund av åskavbrottet och det kom lägligt. Jag stod på rangen och hittade rätt känsla igen, och gjorde några bra birdies efter det.

Kort kortputt

På 17:e var birdien extraordinär.

– Putten var bokstavligen två centimeter. Jag trodde att utslaget skulle bli någon meter kort, men sen såg jag på tv-skärmen att den höll på att gå i. Det hade varit helt galet att göra en tredje hole-in-one på så kort tid.

För Henrik Stenson såg det lite värre ut.

Stenson spelade förvisso upp sig resultatmässigt från inledningen, men hade problem med sina järnslag och satte för få puttar. Han ligger på två slag under par efter en 70-runda och en 35:e plats.

– Jag spelade ganska bra första nio, men i mitten på andra nio tog jag inte till vara på birdiechanserna. Det var heller inte jättebra tajming med avbrottet för min del. Att ta in nio slag på Fitzpatrick känns ju mycket nu, säger han.

Vinner bilar

Karlberg har inte gett upp.

– Nä, sex slag efter ledaren har vi tagit igen förr. Det är bara att fortsätta försöka, säger han.

Ett hole-in-one brukar belönas med en bil från tävlingens sponsorer. I Kina kom Rikard Karlberg till exempel hem med en Volvo XC90 och på Bro Hof står en BMW i8 – standardutrustad värd minst 1 359 000 kronor – parkerad mitt i vattnet vid 17:e green.

Den hade han dock inte fått med sig hem.

– Inte? Då känns det redan lite bättre. Förra veckan gjorde jag hole-in-one på fel hål, så det blev ingen bil då heller. Den här gången så såg vi bilen som stod där i vattnet och jag sa på skoj till min caddie att det börjar bli fullt i garaget, säger Karlberg.

TT: Man vinner en klocka på det elfte hålet, tydligen.

– Jaså? Då kör vi rakt på stickan i morgon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset