Sport

Karlsson avslutade San Joses målfest

San Joses Nick Spaling drabbar samman med Nashville Predators Craig Smith.
San Joses Nick Spaling drabbar samman med Nashville Predators Craig Smith.

Melker Karlsson gjorde matchens sista mål när San Jose körde över Nashville med 5–1 i NHL-slutspelet. Och Washington lyckades leverera i sina numerära överlägen i måstematchen mot Pittsburgh.

Karlssons mål för San Jose var hans andra i slutspelet och kom med 50 sekunder kvar av matchen.

Men det var två mål av San Jose i andra perioden som tog död på det mesta av spänningen i kvartsfinalserien där San Jose nu har ledningen med 3–2 i matcher i bäst av sju.

Bäckström passade fram

Washington drog nytta av Pittsburghs utvisningar och klarade livhanken i NHL-slutspelet.

Med bara ett power playmål på de senaste tolv försöken inför matchen mot Pittsburgh hade Washington en hel del att tänka på när det gällde upplägget för numerära överlägen.

Men i matchen under natten mot söndagen svensk tid, den femte i kvartsfinalserien som avgörs i bäst av sju matcher, lossnade det äntligen.

En bidragande orsak var Bäckström, som visade tålamod i passningsarbetet framförallt i power play.

I första perioden passade Bäckström från högra tekningscirkeln i anfallszon fram till Alexandr Ovetjkin, som sköt direkt strax ovanför Matt Murrays plockhandske. Assisten till matchens första mål var Bäckströms sjunde i slutspelet.

Kan avgöra hemma

Bäckström var också inblandad i passningsarbetet som ledde fram till nästa mål i numerärt överläge för Washington, den här gången i andra perioden. Bäckström passade John Carlson, som passade vidare till Ovetjkin som sköt, och T J Oshie petade in returen som Murray tvingades släppa.

Matchen slutade 3–1 till Washington. Pittsburgh leder matchserien med 3–2 och kan avgöra på hemmaplan på tisdag, lokal tid.

Pablo Martinez Monsivais/AP/TT
Washingtons Dmitrij Orlov kämpar om pucken med Pittsburghs Bryan Rust i femte matchen i kvartsfinalserien i NHL.