Sport

Karlsson trotsade gubbskadan

Robert Karlsson med den märkliga skadan.
Robert Karlsson med den märkliga skadan.

Robert Karlsson spelar sin bästa golf på länge under Nordea Masters – och det trots den märkliga "gubbskadan".– Det gör ont när jag bär en vattenflaska, men inte när jag spelar. Jättekonstigt, säger han efter sin 69-runda.

Den svenske veteranen ligger på sammanlagt fyra slag under par inför söndagens avslutning, vilket räcker till en delad 16:e plats.

Ett stort steg framåt med tanke på den säsong som varit.

– De senaste fem-sex tävlingarna har jag spelat en riktigt bra runda, men inte fler än så. Det tar på humöret att missa kvalgränsen med ett slag allt för många gånger. Men jag är nöjd med hur jag spelade i dag, säger han.

Karlsson gjorde sju birdies under dagen, och står på 14 totalt i tävlingen hittills.

– Ja, det är jag nöjd med. Men jag slår bort för många bollar också. På trean i dag chansade jag med att ta drivern, vilket kanske inte var rätt beslut så här efteråt. Man kanske borde ha lärt sig något efter 26 år på touren...

TT: Hur känns den där gubbskadan?

– Inget bra, faktiskt. Jag spelade så sent i går så jag hann inte få akupunktur efteråt, utan bara is. Det märkliga är att det inte gör ont på banan, men på rangen kan jag inte chippa eller slå många slag efter varandra utan att det smärtar. Och det började bränna i armen när jag bar en halvliters vattenflaska i dag, den måste ha varit ordentligt tung...

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset