Nyheter Ekonomi Världen

Katten Bella attackerar brevbärare: "Blod runt brevlådan"

Varje gång brevbäraren ska stoppa in ett brev i dörrinkastet har Bella gått till attack.
Varje gång brevbäraren ska stoppa in ett brev i dörrinkastet har Bella gått till attack.

En skräckinjagande katt skapar obehag för brevbärarna i den engelska staden Bristol. Det är fyraåriga Bellas utfall som den senaste tiden har urartat i rena trakasserier.

Varje gång brevbäraren ska stoppa in ett brev i dörrinkastet har katten Bella gått till attack.

"Er brevbärare har rapporterat att när han stoppar ner posten i lådan sliter katten breven ur hans hand", skriver brittiska postverket Royal Mail i ett brev till djurets ägare, tvåbarnsmamman Laura Lowe.

►LÄS MER: Katten Smurf användes som tuggleksak

Katter är normalt mindre aggressiva än hundar, som varje år ligger bakom 3 000 attacker mot brittiska postanställda. Bella är ett misshagligt undantag, skriver The Guardian

– Jag märkte att det var blod runt brevlådan. Inga stora mängder, men tydliga fläckar. Jag trodde att brevbäraren hade skurit sig på ett papper, säger Laura Lowe.

►LÄS MER: Därför är det olagligt att lämna katten ensam

Efter att Royal Mail hotat med att sluta leverera post till Lowe har hon nu gått med på att sätta upp en extern brevlåda som garanterar postpersonalens säkerhet.

– Jag har inte sett att hon lyckats få in hela sin tass i brevlådeöppningen men det är inte mer än rätt att vi ser till så att katten inte skadar dem, säger Laura Lowe. 

Läs också