Nyheter Sverige

KDU:s ordförande avgår

Sara Skyttedal lämnar posten som ordförande för Kristdemokratiska ungdomsförbundet (KDU). Arkivbild.
Sara Skyttedal lämnar posten som ordförande för Kristdemokratiska ungdomsförbundet (KDU). Arkivbild.

Sara Skyttedal lämnar ordförandeskapet i Kristdemokratiska ungdomsförbundet (KDU) efter tre år på posten.– Man ska sluta medan folk fortfarande undrar varför, säger hon till TT.

Beslutet att lämna ordförandeskapet i KDU har tagit lång tid att fatta säger Sara Skyttedal.

– Jag har kommit fram till att jag har lagt stor del av mitt liv på KDU och kan konstatera att jag är en ungdomsförbundsordförande som är äldre än min partiledare. Det är dags att lämna över förbundet till nästa generations kristdemokrater.

För ett och halvt år sedan sågs Sara Skyttedal som en potentiell efterträdare till dåvarande KD-ledaren Göran Hägglund. Men hon var inte intresserad och istället blev det Ebba Busch Thor (KD). Skyttedal ångrar inte att hon avstod från att kandidera.

– Jag har fullt förtroende för Ebba Busch Thors partiledarskap, jag är glad att jag stöttade henne då och det gör jag fortsatt, säger hon.

Men under tiden som KDU-ordförande gjorde Skyttedal sig känd som någon som vågade gå emot moderpartiet. Hon var en av frontfigurerna i den KD-falang som bidrog till att decemberöverenskommelsen revs upp, vilket hon firade med att öppna en flaska champagne.

Just nu har Skyttedal inte några fortsatta uppdrag i partiet.

– Det budskap jag har till omvärlden är att jag är öppen för förslag, säger hon.