Sport Sport-topp

Kerber skrällvann Australian Open

Angelique Kerber vann sensationellt över Serena Williams i Australian open.
Angelique Kerber vann sensationellt över Serena Williams i Australian open.

Angelique Kerber gjorde det "omöjliga". I sin första grand slam-final vann tyskan över världsettan och 21-faldiga grand slam-segraren Serena Williams med 6–4, 3–6, 6—4.

Angelique Kerber har besegrat Serena Williams en gång förut, i Cincinnati 2012. Att hon skulle stoppa den amerikanska storfavoriten i Melbourne var en seger och en sensation av en helt annan kaliber.

När Williams slog en för lång volley på Kerbers första matchboll var tyskans seger ett faktum efter drygt två timmars högklassigt spel på Rod Laver Arena.

En rörd Kerber tackade många, inte minst Williams, för sin framgång, då hon fattade mikrofonen efter prisutdelningen.

– I min första match hade jag en matchboll mot mig och ena benet på planet till Tyskland, sade en tagen Kerber.

– Jag tog andra chansen att nå en final mot Serena. Att vinna är en dröm som blivit sann. Nu kan jag säga att jag är en grand slam-mästare och de låter verkligen galet.

Serena Williams hyllade sin övermäktiga motståndare:

– Angie, gratulationer, sade den 34-åriga amerikanskan.

– Du gjorde det så bra. Du förtjänade verkligen att vinna. Du spelade det bästa spelet i turneringen. Jag är så glad för din skull och jag hoppas verkligen du njuter av de här ögonblicket.

Segern förde 28-åriga Kerber från sjätte till andra plats på världsrankingen, bakom Serena Williams. Men i dag var det Kerber som var den största.