Sport Fotboll Sport-topp

Kerim Mrabti korsbandsskadad

Kerim Mrabti skadade korsbandet i sin landslagsdebut.
Kerim Mrabti skadade korsbandet i sin landslagsdebut.

Kerim Mrabtis knäskada var lika allvarlig som befarat.Ena korsbandet är av och han spelar fotboll igen tidigast till hösten.– Väldigt tråkigt. Man lider med honom. Det var lite nedstämt efter matchen, säger landslagskollegan Alexander Fransson.

Den unge djurgårdarens landslagsdebut slutade på värsta tänkbara sätt. Efter inhoppet direkt i andra halvlek, i 1–1-matchen mot Estland, tvingades han kliva av 25 minuter senare sedan han hamnat olyckligt med ena benet i en närkamp.

Mrabti var en av de spelare U21-landslagsbossen Håkan Ericson hade i tankarna inför OS i Rio de Janeiro i sommar. Det blir inte aktuellt.

I bästa fall kan Mrabti vara tillbaka tidigast någon gång under höstsäsongen, men sannolikt missar han hela säsongen.

Märklig pressträff

Tidigt på torsdagsmorgonen, svensk tid, kallade landslaget till pressträff för att redogöra för Mrbatis skada. Men det enda man gjorde var att hänvisa till ett pressmeddelande som samtidigt lades ut på fotbollsförbundets hemsida. Varken landslagsläkaren Anders Valentin eller någon annan i det medicinska teamet ville ta hissen några våningar ned till konferensavdelningen på Crowne Plaza för att svara på frågor.

Till förbundets hemsida säger Kerim Mrabti:

"Det är jättetrist, men jag känner mig ändå mentalt stark och är inställd på att vara tillbaka så fort det bara går".

Valentin konstaterade tidigt att det rör sig om en korsbandsskada.

"Ja, det är en allvarlig skada på knät, en skada på främre korsbandet, men vi vill komplettera med magnetkamerabilder för att få en bättre bild av omfattningen av skadan", säger Valentin.

Han fortsätter:

"Korsbandet är ibland bara delvis skadat och korsbandsskador är dessutom ofta kombinerade med skador på andra strukturer i knäleden".

Stannar på turnén

Mrabti kommer att stanna med landslaget i Abu Dhabi. Landslaget möter Finland på söndag och flyger till Sverige på måndag.

"Jag stannar hellre kvar. Det är en skön grupp och en härlig miljö att vara i."

För Djurgården är skadan ett hårt slag. Mrabti slog igenom i allsvenskan redan under sin första säsong efter övergången från Sirius.