Sport

Kihlström öppnade med tre segrar

Örjan Kihlström vann tre lopp på Rommetravet. Arkivbild.
Örjan Kihlström vann tre lopp på Rommetravet. Arkivbild.

I fjol blev Örjan Kihlström segerrikaste kusk på V75 med 50 vinster. Fyra före Erik Adielsson.Kihlström fick en drömstart på 2016 med tre vinster och två andraplatser när V75 avgjordes på Rommetravet.

Sveriges kuskelit brukar inte bry sig särskilt mycket om ligor och egna resultat. Det gäller i högsta grad Örjan Kihlström. Men när han i december månad påmindes om kampen i V75-ligan med i första hand Erik Adielsson tände han till lite extra.

– Det är klart att man ville vinna kuskligan när det började dra ihop sig, sade Kihlström.

I den förtsta V75-avdelningen körde Kihlström Nose Gear och de fick dela segern med Classification, körd av Torbjörn Jansson. Båda hästarna tränas av Stefan Melander och har samma skötare – Lisa Robertsson.

– Helt otroligt att få vara med om en delad seger på V75, sade en överlycklig hästskötare.

Jansson satt i spets med Kihlström i rygg. På upploppet kom luckan och Nose Gear spurtade vasst till delad seger.

"Chansade sista biten"

I V75-5 körde Kihlström Supreme Court som ledde loppet från start till mål.

I V75-6 fixade han ännu en seger för Stefan Melander när Panoramic spurtade vasst till säker seger.

– Han kan galoppera men jag chansade sista biten och begärde lite mer än max av honom. Men han klarade av det och han blir starkare för varje start, berömde Solvallakusken.

Kihlström var tvåa i kallblodsloppet (V75-2) med Guli Rask och med Order By Keeper i den sista avdelningen.

I Gulddivisionen var Food Money tillbaka i fin form igen. Jennifer Tillman gjorde sitt bästa för att lugna ner honom när han drog undan i spets.

Köptes på Blocket

On Hold (Magnus Jakobsson) och Cool Keeper (Leif Witasp) närmade sig upploppet ner men kunde inte ta sig förbi Food Money.

– Jag kände bakom startbilen att det bara fanns en taktik och det var spets. Food Money var så otroligt laddad i dag, jag satt bara och höll i mig och det var han som gjorde jobbet. Fastän det gick så fort kändes han stark hela vägen och när jag ryckte huvan inne på upploppet kände jag att vi skulle vinna, sade Tillman.

– Det är en otrolig häst att sitta bakom. Han har sån kraft och det känns verkligen i tömmarna. En underbar känsla. 1.12,8 i dag var med förutsättningarna väldigt bra.

Food Money köptes på Blocket av amatörtränaren Tomas Jezek för en mindre summa. Lördagens vinst gav 150 000 kronor och prissumman gick över två miljoner kronor.