Sport

Kilström: "Bara att glömma det här"

Vid underläge med 3–4 fick Brynäs Greg Scott friläget i slutet av bortamötet med Malmö, men Jonas Gunnarsson räddade. Till slut vann skåningarna med 5–3.
Vid underläge med 3–4 fick Brynäs Greg Scott friläget i slutet av bortamötet med Malmö, men Jonas Gunnarsson räddade. Till slut vann skåningarna med 5–3.

Chansen till en direktplats till SM-slutspelet finns i teorin för Brynäs – men knappast i praktiken efter bortaförlusten mot Malmö.– Det är bara att glömma det här, säger lagkaptenen Lukas Kilström efter 3–5 i Skåne.

På förhand kunde Brynäs, via en bortaseger mot Malmö, ha skapat sig två väldigt intressanta dubbelmöten med Färjestad fredag–lördag i kampen om en direktplats till SM-slutspelet.

Efter 3–5 borta mot Malmö är dock Gävlelaget nio poäng efter Djurgården och Färjestad ovanför strecket med tre omgångar kvar att spela av SHL:s grundserie. Dessutom ska målskillnad tas in på lagen ovanför.

– Sedan några matcher tillbaka har vi redan sagt att vi spelar playoff. Vi tar varje match som ett slutspel. I dag var vi inte riktigt vakna första halvan av matchen och då förlorar man, säger lagkaptenen Lukas Kilström.

Effektivt Malmö

Nykomlingen Malmö säkrade SHL-kontraktet i kavaj på tisdagen och firade det rejält dagen efter inför 7 446 åskådare i Malmö Arena. Enligt den officiella statistiken avlossade hemmalaget sex skott mot Sandström under den första perioden – hälften av dem gick i mål. Efter 6.20 minuter av mittenakten var det 4–0 till Malmö.

– Det går inte att spela hockey två gånger tjugo minuter när det är tre gånger tjugo som gäller. Vi är inte med första perioden. Det går att vända ibland i hockey, men det händer inte väldigt ofta, säger Tommy Sjödin, assisterande tränare i Brynäs.

Inom loppet av fem minuter reducerade dock Brynäs tre gånger om – två av målen signerades av tvillingbröderna Pathrik och Ponthus Westerholm, som båda har spelat i allsvenskan och juniorhockey för Malmö. Pathrik reducerade till 1–4, Sonde Olden stack emellan med tvåan innan Ponthus satte 3–4 en dryg kvart in på tredje perioden.

Friläge i slutet

– Vi får in några puckar och vi får ett momentum och känner att vi är nära. Sedan är det jämnt och jag känner att vi kunde ha fått in 4–4, säger Pathrik Westerholm.

– Med lite flyt hade vi kunnat få in någon puck till, säger Lukas Kilström.

När Sandström lämnade Brynäskassen i slutskedet av matchen kom det där kvitteringsläget. Med knappt en minut kvar att spela kom Greg Scott i ett friläge, men Gunnarsson räddade. I stället föll 5–3 genom Kent McDonell i tom bur.

Läs också