Sport

Kina sätter press på Sverige

Kina slog Sydafrika med 2-0.
Kina slog Sydafrika med 2-0.

Positivt för Sverige: Kinas försvar såg minst sagt sisådär ut.Negativt: Kina vann ändå.Efter 2–0 mot Sydafrika kan gruppavslutningen bli en rysare.

Eftersom både Sydafrika och Kina förlorade sina inledande matcher i OS-fotbollen stod det klart redan före matchen att förloraren skulle få en mycket svår väg till kvartsfinal. Nu blir Sydafrika pressat att vinna mot hemmanationen och medaljfavoriten Brasilien i den sista gruppspelsmatchen för att alls ha chans till avancemang.

Bättre ser det ut för Kina som genom två sena mål, ett i vardera halvlek, ordnade en 2–0-seger i en match där lagen turades om att bjuda varandra på fria målchanser. Flera frilägen brändes av båda sidor och den sydafrikanska lagkaptenen Janine van Wyk träffade dessutom ribban på sin egen frisparksretur vid ställningen 0–0.

Avgjort var det heller inte förrän Ruyin Tan fick på OS-turneringens bästa träff hittills. I slutminuterna chansade hon och avlossade en kanon från kanten av mittcirkeln, och hur mycket målvakten Roxanne Barker än sträckte sig kunde hon inte stå emot. Kinas första mål gjordes av Yasha Gu i första halvleks sista spark.

Nu har Kina tre poäng och sätter press på Sverige. Vid förlust i nattens match mot Brasilien väntar en ödesmatch mot Kina i den avslutande gruppspelsomgången.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset