Nöje

Kinnaman: Jag fick aldrig stryk

Skådespelaren Joel Kinnaman. Arkivbild.
Skådespelaren Joel Kinnaman. Arkivbild.

Nu protesterar Joel Kinnaman mot vad han kallar en hårdvinklad intervju, där det framställs som att han som barn misshandlades systematiskt av sin far. – Det kunde hända att jag då och då fick en örfil, men jag fick aldrig stryk, som det står i artikeln, säger Kinnaman till TT.

– Min familj har tagit oerhört illa vid sig av det här.

Kinnaman befinner sig just nu i New York tillsammans med bland annat Will Smith och Margot Robbie för att tala om actionfilmen "Suicide Squad", som får premiär i hela världen kommande vecka.

Men samtidigt som Los Angeles-bon Kinnaman landade, publicerade flera svenska tidningar artiklar som baserades på en intervju han gjort med tidskriften Mr Porter. Där hävdades det att Kinnaman under sin uppväxt regelbundet misshandlades av sin far, som deserterat från den amerikanska armén.

Nu vill han tona ned de uppgifter som har spridits.

Har bett om ursäkt

– Intervjun i Mr Porter blev fel och hårdvinklade det jag sa. Jag sa inte att jag blev misshandlad, jag sa att det kunde hända att jag fick en lavett när pappa inte kunde behärska sig. Jag har varit i kontakt med den tidskriften, de har bett om ursäkt och de har i efterhand ändrat i den version som finns på nätet.

Enligt Kinnaman skruvade svenska medier till uppgifterna i Mr Porter ytterligare ett varv.

– Och det har drabbat min familj hemma i Sverige hårt. Så jag vill verkligen dementera det som står där. Det stämmer inte.

Öppen i intervjuer

Kinnaman säger att han tar på sig skulden för det som hänt, att han borde ha kunnat inse att det han sade kunde missuppfattas.

– Jag är van att vara öppen i intervjuer, i framtiden får jag kanske börja bli mer uppmärksam på vad jag säger.

Just nu jobbar han med att spela in nästa säsong av TV-serien "House of Cards" och ska därefter spela huvudrollen i en ny Netflix-serie som han betecknar som science fiction noir. Och så skriver han på ett manus om sin fars liv.

– Han deserterade i Kambodja och höll sig gömd i fem år.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset