Sport

Kjartanssons hattrick gav ny seger

Malmös Vidar Kjartansson hade stor uppvisning mot Östersund och stod för tre mål i 4–1-segern.
Malmös Vidar Kjartansson hade stor uppvisning mot Östersund och stod för tre mål i 4–1-segern.

Kanske kommer EM-uppehållet olägligt för Malmö FF – för nu har storfavoriten trummat igång ordentligt.Stekhete Vidar Örn Kjartansson stänkte dit ett hattrick i 4–1-segern borta mot Östersund.– Det var en effektiv dag, säger islänningen till C More.

Malmö FF var mycket stora favoriter till titeln inför säsongen, men under säsongsinledningen svajade stjärnbygget och förlorade bland annat mot både Gif Sundsvall och nykomlingen Jönköpings Södra. Men nu har laget onekligen kommit i gång. MFF gick in i den allsvenska vårsäsongens sista omgång som formstark serieledare, med tre raka segrar i ryggen – och av bara farten sprang de in två snabba mål mot Östersunds FK.

Det hann inte ens gå tre minuter innan Magnus Wolff Eikrem väggspelade fram lagkaptenen Marcus Rosenberg som enkelt tilläts rulla dit 1–0. Och strax därpå hittade assistkungen Wolff Eikrem anfallaren Vidar Örn Kjartanssons fot, och den 26-årige islänningen kunde läckert måltjuvsplacera dit bollen i bortre gaveln.

Kaxig målgest

Islänningen, som kommit igång efter en tuff start i MFF, firade med att sätta fingret för munnen, som för att tysta sina kritiker.

– Jag har läst lite skit om mig under början av säsongen. Det var känslosamt. Jag vet inte. Det bara hände, säger han till C More om sitt firande.

Nykomlingen Östersund kom från en 0–5-smäll senast och hade nog hoppats på en annan start än 0–2 på resultattavlan efter knappa sex minuters spel, inför rekordpubliken på 7 739 åskådare.

Men om de första sex minuterna var skånskt himmelsblå så var resten av halvleken i allra högsta grad jämtländskt rödsvart. Östersund ägde bollen, spelade sig fram till lägen – men Johan Wiland i MFF-målet var omutlig i den första halvleken. Först i den andra kunde Alex Dyer nicka in en synnerligen välförtjänt reducering, men då svarade superduon Wolff Eikrem och Kjartansson direkt. Norrmannen spelade fram på nytt – och islänningen dunkade upp 3–1-bollen i krysset med vänstern.

"Haft otur tidigare"

Men Kjartansson var inte färdig; på tilläggstid fullbordade han ett hattrick när han kontrade in 4–1-målet. 26-åringen, som nobbades av Lars Lagerbäck i Islands EM-trupp, har nu gjort åtta mål på de sex senaste matcherna.

– Det var en effektiv dag. Men jag har haft lite otur tidigare under säsongen, men nu går bollarna in och jag är väldigt glad över det, säger Kjartansson till C More.

Malmö FF:s fjärde raka seger gör att laget får gå till EM-uppehåll som serieledare.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset